Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ongeluksplek Sanne en Hebe bij Empel staat bekend om vele ongevallen

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
Ongeluksplek Sanne en Hebe bij Empel staat bekend om vele ongevallen
De plek waar Sanne en Hebe maandag van de weg raakten en verongelukten, staat bekend als een plaats waar de afgelopen jaren vaker ongevallen zijn gebeurd. Het gaat om de snelweg A59/A2 bij Empel. Volgens de politie gaat het om een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat nog wordt uitgezocht hoe vaak er in het verleden ongelukken zijn gebeurd bij het knooppunt, en waarom er op het punt van het ongeval geen vangrail is.

"Wat ons vooral bezighoudt is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren zonder dat iemand dat zag", zei hoofd Operatiën van de politie Brabant-Oost Stijn van Griensven donderdag.

Dashcambeelden

Om die reden vraagt de politie mensen die mogelijk dashcambeelden hebben en maandagmiddag bij Empel op de snelweg reden, die nog eens goed na te kijken. Mogelijk staat er iets op wat voor de politie interessant is. Het verzoek is die met de politie te delen.

Er zijn tot nog toe geen beelden van het ongeval, maar ook niet van de auto van Sanne op de A59. Dat ze de route via Empel naar het huisadres van Hebe koos - een omweg - is overigens verklaarbaar, aldus Van Griensven. Anders zou je door Den Bosch moeten, en daar staan vaker files.

Tijdstip ongeval

Ook wordt onderzocht of het op het moment waarop de auto van de weg raakte, noodweer was. "Het exacte tijdstip van het ongeval is nog niet bekend", aldus Van Griensven. "Dat maakt het lastig de weersomstandigheden te bepalen."

Ook onderzoekt de politie of er mogelijk andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Om dat te kunnen achterhalen wordt donderdagmiddag onderzoek ter plaatse gedaan en aan de auto zelf. Ook wordt onderzocht of er iets met Sanne zelf aan de hand was, en dat ze daardoor mogelijk van de weg is geraakt.

Door: ANP

07 december '22 (13:30)

Vakbonden teleurgesteld over nieuw loonbod werkgevers streekvervoer

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek. Eerder lieten vakbondsbestuurders doorschemeren dat er mogelijk stakingen zouden komen. Nu willen ze eerst in beraad over de vervolgstappen.

06 december '22 (14:30)

In december gratis tijdschriften en boeken lezen bij Arriva

Bij Arriva kunnen reizigers gedurende de hele maand december in de trein, in de bus of op de halte gratis circa honderd tijdschriften lezen. Ook kunnen ze kiezen uit een groot aantal luisterboeken. Dit dankzij een samenwerking van de vervoerder met de app Wait. Dit meldt Arriva.

01 december '22 ( 9:20)

Nieuwe stap op weg naar nieuwe vervoerders voor Utrechts OV na 2025

De provincie Utrecht gaat op zoek naar twee nieuwe vervoerders die in de periode 2025 tot 2035 al het openbaar vervoer in de provincie gaan regelen. In het zogenoemde ‘ontwerpprogramma van eisen’ staat aan welke voorwaarden de nieuwe vervoerders moeten voldoen. Dan kun je denken aan kwalitatief goed OV dat zich snel kan aanpassen aan reizigersbehoeftes, meer bussen zonder schadelijke uitstoot en een betere toegankelijkheid voor minder valide reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht.

30 november '22 (11:23)

Motief man die meer dan 250 auto- en scooterbanden lekprikte blijft onbekend

Voor het lekprikken van meer dan 250 auto- en scooterbanden in de regio Rotterdam moet een 34-jarige man nog minstens 14 dagen achter de tralies blijven. Hij zit al sinds vrijdag vast. Dit meldt de Telegraaf.

29 november '22 (12:58)

971 boetes voor afleiding in het verkeer tijdens extra controles

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd door Team Verkeer en verschillende basisteams. Hierbij werd ook twee dagen een touringcar ingezet. Dit meldt de politie.

29 november '22 ( 9:15)

De Binnenring in Amsterdam wordt een doorgaande fiets- en ov-straat

De Binnenring in Amsterdam is meer dan zeven kilometer lang. Deze loopt van de Czaar Peterstraat via de Sarphatistraat, Weteringschans en Marnixstraat tot het Haarlemmerplein. Op deze route komt meer ruimte voor fietsers, openbaar vervoer en groen. Het wordt een doorgaande fiets- en ov-straat. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

29 november '22 ( 9:11)

Binnenkort werkzaamheden aan de Polderdreef in Lelystad

Bij de Polderdreef in Lelystad is aannemer KWS Infra B.V. vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw fietspad. Ook wordt aan de dreef zelf gewerkt. De ‘echte’ werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december. Dit meldt de gemeente Lelystad.

29 november '22 ( 8:38)

Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche

De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden. Het personeelstekort was aan het begin van het vierde kwartaal lager dan een kwartaal eerder. De toename van de omzet werd met name bepaald door prijsstijgingen. Dit meldt het CBS.

22 november '22 (14:22)

Kabinet investeert in meer waterstoftankstations

Het kabinet wil vaart maken met vrachtwagens en ander zwaar verkeer op waterstof. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. Zij stelt daartoe een subsidieregeling in voor meer waterstoftankstations, met bijbehorende vrachtwagens. In eerste instantie trekt ze hier 22 miljoen euro voor uit. Dit meldt Rijksoverheid.

22 november '22 (12:58)

Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.