Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ongeluksplek Sanne en Hebe bij Empel staat bekend om vele ongevallen

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
Ongeluksplek Sanne en Hebe bij Empel staat bekend om vele ongevallen
De plek waar Sanne en Hebe maandag van de weg raakten en verongelukten, staat bekend als een plaats waar de afgelopen jaren vaker ongevallen zijn gebeurd. Het gaat om de snelweg A59/A2 bij Empel. Volgens de politie gaat het om een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat nog wordt uitgezocht hoe vaak er in het verleden ongelukken zijn gebeurd bij het knooppunt, en waarom er op het punt van het ongeval geen vangrail is.

"Wat ons vooral bezighoudt is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren zonder dat iemand dat zag", zei hoofd Operatiën van de politie Brabant-Oost Stijn van Griensven donderdag.

Dashcambeelden

Om die reden vraagt de politie mensen die mogelijk dashcambeelden hebben en maandagmiddag bij Empel op de snelweg reden, die nog eens goed na te kijken. Mogelijk staat er iets op wat voor de politie interessant is. Het verzoek is die met de politie te delen.

Er zijn tot nog toe geen beelden van het ongeval, maar ook niet van de auto van Sanne op de A59. Dat ze de route via Empel naar het huisadres van Hebe koos - een omweg - is overigens verklaarbaar, aldus Van Griensven. Anders zou je door Den Bosch moeten, en daar staan vaker files.

Tijdstip ongeval

Ook wordt onderzocht of het op het moment waarop de auto van de weg raakte, noodweer was. "Het exacte tijdstip van het ongeval is nog niet bekend", aldus Van Griensven. "Dat maakt het lastig de weersomstandigheden te bepalen."

Ook onderzoekt de politie of er mogelijk andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Om dat te kunnen achterhalen wordt donderdagmiddag onderzoek ter plaatse gedaan en aan de auto zelf. Ook wordt onderzocht of er iets met Sanne zelf aan de hand was, en dat ze daardoor mogelijk van de weg is geraakt.

Door: ANP

27 maart '23 (16:32)

Organisator toertocht kan ongeval met 4 doden nauwelijks bevatten

Organisator 9Miles kan nauwelijks bevatten dat vier deelnemers aan de toertocht zondag zijn overleden door op de Duitse snelweg A3. De organisatie zegt dat een vijfde persoon op tijd kon wegkomen en het ongeval heeft overleefd.

27 maart '23 (16:10)

Meerdere auto's bekrast en vernield tijdens auto-evenement in Assen

Tijdens evenement voor autoliefhebbers op het TT Circuit in Assen zijn meerdere auto's beschadigd en bekrast. De schade varieert van krassen tot losgedraaide wielbouten en vernielde spiegels. Op het evenement Hart voor Auto's komen jaarlijks duizenden mensen af. Dit meldt de NOS. 

27 maart '23 (14:22)

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

27 maart '23 (10:07)

Veel verkeersproblemen door grote staking in Duitsland

Reizigers in Duitsland gaan maandag een zware dag tegemoet. Het land heeft te maken met een grote staking op het spoor, in het streekvervoer, op luchthavens en de havens. De vakbonden Verdi en EVG proberen zo hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen. Ook Nederlanders kunnen last krijgen van de acties.

27 maart '23 ( 9:42)

Vier Nederlanders omgekomen op snelweg Duitsland

Op de A3 bij de Duitse plaats Kleef vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen, bevestigt de Duitse politie. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. De slachtoffers reden in Porches. 

27 maart '23 ( 9:25)

Vrouw en hond overleden na aanrijding, drie personen aangehouden

Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

24 maart '23 (14:05)

158 nieuwe elektrische bussen voor Groningen en Drenthe

Tussen 2024 en 2026 vervangen OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz veel van de huidige bussen door elektrische uitstootvrije bussen. Momenteel rijden in Groningen en Drenthe al 196 uitstootvrije bussen, elektrisch en op waterstof. Met de vervanging van nog eens maximaal 158 HVO-dieselbussen door elektrische bussen rijdt straks bijna negentig procent van alle bussen in beide provincies op schone energie. Dit meldt OV-bureau Groningen Drenthe.

24 maart '23 ( 9:52)

7-jarig kind omgekomen door aanrijding met stadsbus Utrecht

Een 7-jarig kind is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig kind raakte zwaargewond, meldt de politie.

24 maart '23 ( 9:52)

Volkswagen moet Haarlemmer sjoemeldieseleigenaar 3000 euro compensatie betalen

Volkswagen moet een eigenaar van een in 2010 gekochte Golf TDI 3000 euro schadevergoeding betalen omdat hij destijds te veel zou hebben neergeteld voor zijn dieselwagen, heeft de rechter in Haarlem bepaald. De man wist op het moment van aanschaf namelijk niet dat er sjoemelsoftware in zijn auto zat, waardoor de wagen schoner leek dan dat deze in werkelijkheid was.

24 maart '23 ( 6:07)

Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wrakingsverzoek

De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.