Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik
In opdracht van het Openbaar Ministerie is eind augustus 2022 een flitspaal geplaatst op de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik bij het kruispunt Graaf met de Lopikerweg Oost. Weggebruikers die daar met te hoge snelheid rijden of het rode licht negeren, riskeren binnenkort een verkeersboete. Dat meldt de provincie Utrecht.

De flitspaal is geplaatst op verzoek van de provincie Utrecht en met een positief advies van de politie na klachten van omwonenden over de verkeersveiligheid. De paal staat langs een gedeelte van de provinciale weg N210 met relatief veel verkeer en overstekende fietsers en voetgangers aan weerszijden van de kruising Graaf. Een flitspaal kan hier een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Hard rijden en door rood rijden 

Recente steekproeven van de provincie Utrecht bevestigen de klachten van omwonenden over automobilisten die te hard rijden en ook regelmatig door rood rijden. Omdat dit te vaak voorkomt, heeft de provincie een aanvraag ingediend bij het Openbaar Ministerie om een flitspaal te plaatsen. De provincie Utrecht heeft sinds 2018 bij deze kruising drie aanrijdingen geregistreerd, waarvan twee met gewonden.

Beide rijstroken in rijrichting Nieuwegein 

Nadat de flitspaal is ingesteld en getest, zal deze zo spoedig mogelijk in werking worden gesteld. Naar verwachting is het moment van ingebruikname uiterlijk eind september 2022. De flitspaal handhaaft op beide rijstroken in de rijrichting Nieuwegein. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze instelling gekozen omdat in deze rijrichting vaker te hard en door rood wordt gereden. Bovendien steken veel fietsers hier de weg over. Een flitspaal kan hier een groter effect op de verkeersveiligheid hebben.

De flitspaal is een maatregel die op korte termijn de verkeersveiligheid kan verbeteren.

Trajectstudie 

Om te zorgen voor een meer structurele verbetering van de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming op en rond het kruispunt Graaf, start de provincie Utrecht in het najaar van 2022 met een trajectstudie. Uit het onderzoek moeten verbetermaatregelen komen voor de lange termijn, tot 2040. Daarbij kijkt de provincie naar het gedeelte van de M.A. Reinaldaweg tussen het kruispunt Graaf en de aansluiting op de N204 richting Woerden. Het gaat hier om het gedeelte van de provinciale weg met de meeste knelpunten. Deze trajectstudie gaat de provincie samen met bewoners en ondernemers in de directe omgeving uitvoeren. Ook de gemeente Lopik wordt hierbij actief betrokken.

Door: Nationale Transportgids 

15 juli '24 (17:00)

Twee Nederlandse autohandelaren mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

15 juli '24 (12:00)

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

15 juli '24 ( 9:30)

Navigatiespecialist TomTom daalt op Damrak na omzetwaarschuwing

TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 6 procent.

15 juli '24 ( 7:00)

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

15 juli '24 ( 6:00)

Zeer grote brand in pand Arriva in Maastricht

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.