Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik
In opdracht van het Openbaar Ministerie is eind augustus 2022 een flitspaal geplaatst op de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik bij het kruispunt Graaf met de Lopikerweg Oost. Weggebruikers die daar met te hoge snelheid rijden of het rode licht negeren, riskeren binnenkort een verkeersboete. Dat meldt de provincie Utrecht.

De flitspaal is geplaatst op verzoek van de provincie Utrecht en met een positief advies van de politie na klachten van omwonenden over de verkeersveiligheid. De paal staat langs een gedeelte van de provinciale weg N210 met relatief veel verkeer en overstekende fietsers en voetgangers aan weerszijden van de kruising Graaf. Een flitspaal kan hier een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Hard rijden en door rood rijden 

Recente steekproeven van de provincie Utrecht bevestigen de klachten van omwonenden over automobilisten die te hard rijden en ook regelmatig door rood rijden. Omdat dit te vaak voorkomt, heeft de provincie een aanvraag ingediend bij het Openbaar Ministerie om een flitspaal te plaatsen. De provincie Utrecht heeft sinds 2018 bij deze kruising drie aanrijdingen geregistreerd, waarvan twee met gewonden.

Beide rijstroken in rijrichting Nieuwegein 

Nadat de flitspaal is ingesteld en getest, zal deze zo spoedig mogelijk in werking worden gesteld. Naar verwachting is het moment van ingebruikname uiterlijk eind september 2022. De flitspaal handhaaft op beide rijstroken in de rijrichting Nieuwegein. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze instelling gekozen omdat in deze rijrichting vaker te hard en door rood wordt gereden. Bovendien steken veel fietsers hier de weg over. Een flitspaal kan hier een groter effect op de verkeersveiligheid hebben.

De flitspaal is een maatregel die op korte termijn de verkeersveiligheid kan verbeteren.

Trajectstudie 

Om te zorgen voor een meer structurele verbetering van de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming op en rond het kruispunt Graaf, start de provincie Utrecht in het najaar van 2022 met een trajectstudie. Uit het onderzoek moeten verbetermaatregelen komen voor de lange termijn, tot 2040. Daarbij kijkt de provincie naar het gedeelte van de M.A. Reinaldaweg tussen het kruispunt Graaf en de aansluiting op de N204 richting Woerden. Het gaat hier om het gedeelte van de provinciale weg met de meeste knelpunten. Deze trajectstudie gaat de provincie samen met bewoners en ondernemers in de directe omgeving uitvoeren. Ook de gemeente Lopik wordt hierbij actief betrokken.

Door: Nationale Transportgids 

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.

04 oktober '22 ( 8:59)

Autobedrijven verkopen bijna vijf procent minder nieuwe personenauto's

Autobedrijven hebben dit jaar tot en met september bijna 5 procent minder nieuwe personenauto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldden brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging en dataspecialist RDC. Volgens hen komt dat vooral door leveringsproblemen als gevolg van onder meer wereldwijde chiptekorten en de oorlog in Oekraïne.

03 oktober '22 (10:48)

De Nederlandse industrie krimpt voor het eerst in twee jaar tijd

De Nederlandse industrie had in september voor het eerst in twee jaar te maken met krimp. Dat kwam vooral doordat productiebedrijven veel minder nieuwe orders kregen, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi), die elke maand de bedrijvigheid in de industrie meet.

30 september '22 (11:32)

Ook Limburg haalt omgekeerde vlaggen weg bij provinciale wegen

Na Brabant gaat ook Limburg de omgekeerde vlaggen langs de provinciale wegen weghalen. Dat heeft te maken met de herfst en het toenemende onstuimige weer, waardoor de kans groter is dat vlaggen losraken, afscheuren en terecht kunnen komen op voorruiten van auto's of in het gezicht van motorrijders of fietsers.

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC.

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.