Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik
In opdracht van het Openbaar Ministerie is eind augustus 2022 een flitspaal geplaatst op de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik bij het kruispunt Graaf met de Lopikerweg Oost. Weggebruikers die daar met te hoge snelheid rijden of het rode licht negeren, riskeren binnenkort een verkeersboete. Dat meldt de provincie Utrecht.

De flitspaal is geplaatst op verzoek van de provincie Utrecht en met een positief advies van de politie na klachten van omwonenden over de verkeersveiligheid. De paal staat langs een gedeelte van de provinciale weg N210 met relatief veel verkeer en overstekende fietsers en voetgangers aan weerszijden van de kruising Graaf. Een flitspaal kan hier een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Hard rijden en door rood rijden 

Recente steekproeven van de provincie Utrecht bevestigen de klachten van omwonenden over automobilisten die te hard rijden en ook regelmatig door rood rijden. Omdat dit te vaak voorkomt, heeft de provincie een aanvraag ingediend bij het Openbaar Ministerie om een flitspaal te plaatsen. De provincie Utrecht heeft sinds 2018 bij deze kruising drie aanrijdingen geregistreerd, waarvan twee met gewonden.

Beide rijstroken in rijrichting Nieuwegein 

Nadat de flitspaal is ingesteld en getest, zal deze zo spoedig mogelijk in werking worden gesteld. Naar verwachting is het moment van ingebruikname uiterlijk eind september 2022. De flitspaal handhaaft op beide rijstroken in de rijrichting Nieuwegein. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze instelling gekozen omdat in deze rijrichting vaker te hard en door rood wordt gereden. Bovendien steken veel fietsers hier de weg over. Een flitspaal kan hier een groter effect op de verkeersveiligheid hebben.

De flitspaal is een maatregel die op korte termijn de verkeersveiligheid kan verbeteren.

Trajectstudie 

Om te zorgen voor een meer structurele verbetering van de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming op en rond het kruispunt Graaf, start de provincie Utrecht in het najaar van 2022 met een trajectstudie. Uit het onderzoek moeten verbetermaatregelen komen voor de lange termijn, tot 2040. Daarbij kijkt de provincie naar het gedeelte van de M.A. Reinaldaweg tussen het kruispunt Graaf en de aansluiting op de N204 richting Woerden. Het gaat hier om het gedeelte van de provinciale weg met de meeste knelpunten. Deze trajectstudie gaat de provincie samen met bewoners en ondernemers in de directe omgeving uitvoeren. Ook de gemeente Lopik wordt hierbij actief betrokken.

Door: Nationale Transportgids 

08 december '23 ( 8:50)

Fietsproef Amersfoort: sneller door groen fietsen

Dinsdag 5 december 2023 is de gemeente Amersfoort gestart met een kleinschalige fietsproef. Doel van deze proef is om verkeer sneller te laten doorstromen en het fietsen in de stad te stimuleren. Daarover bericht de gemeente Amersfoort.

08 december '23 ( 6:00)

Nieuwe maximumsnelheid voor meeste wegen in Amsterdam

In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.