Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Flitspaal bij M.A. Reinaldaweg in Lopik
In opdracht van het Openbaar Ministerie is eind augustus 2022 een flitspaal geplaatst op de M.A. Reinaldaweg (N210) in Lopik bij het kruispunt Graaf met de Lopikerweg Oost. Weggebruikers die daar met te hoge snelheid rijden of het rode licht negeren, riskeren binnenkort een verkeersboete. Dat meldt de provincie Utrecht.

De flitspaal is geplaatst op verzoek van de provincie Utrecht en met een positief advies van de politie na klachten van omwonenden over de verkeersveiligheid. De paal staat langs een gedeelte van de provinciale weg N210 met relatief veel verkeer en overstekende fietsers en voetgangers aan weerszijden van de kruising Graaf. Een flitspaal kan hier een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Hard rijden en door rood rijden 

Recente steekproeven van de provincie Utrecht bevestigen de klachten van omwonenden over automobilisten die te hard rijden en ook regelmatig door rood rijden. Omdat dit te vaak voorkomt, heeft de provincie een aanvraag ingediend bij het Openbaar Ministerie om een flitspaal te plaatsen. De provincie Utrecht heeft sinds 2018 bij deze kruising drie aanrijdingen geregistreerd, waarvan twee met gewonden.

Beide rijstroken in rijrichting Nieuwegein 

Nadat de flitspaal is ingesteld en getest, zal deze zo spoedig mogelijk in werking worden gesteld. Naar verwachting is het moment van ingebruikname uiterlijk eind september 2022. De flitspaal handhaaft op beide rijstroken in de rijrichting Nieuwegein. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze instelling gekozen omdat in deze rijrichting vaker te hard en door rood wordt gereden. Bovendien steken veel fietsers hier de weg over. Een flitspaal kan hier een groter effect op de verkeersveiligheid hebben.

De flitspaal is een maatregel die op korte termijn de verkeersveiligheid kan verbeteren.

Trajectstudie 

Om te zorgen voor een meer structurele verbetering van de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de doorstroming op en rond het kruispunt Graaf, start de provincie Utrecht in het najaar van 2022 met een trajectstudie. Uit het onderzoek moeten verbetermaatregelen komen voor de lange termijn, tot 2040. Daarbij kijkt de provincie naar het gedeelte van de M.A. Reinaldaweg tussen het kruispunt Graaf en de aansluiting op de N204 richting Woerden. Het gaat hier om het gedeelte van de provinciale weg met de meeste knelpunten. Deze trajectstudie gaat de provincie samen met bewoners en ondernemers in de directe omgeving uitvoeren. Ook de gemeente Lopik wordt hierbij actief betrokken.

Door: Nationale Transportgids 

03 februari '23 (13:52)

'Verkeersongevallen na drank- of drugsgebruik betreft in de meeste gevallen een fietser'

Onder invloed van drank of drugs in de auto te stappen, wordt tegenwoordig gezien als not done. Daarentegen is het heel gewoon om dronken op de scooter te stappen. En dat niet alleen: onder invloed op de fiets stappen wordt ook gezien als heel normaal. Sterker nog, het merendeel van het uitgaanspubliek denkt dat ze het juiste gedrag vertonen door met de fiets naar huis te gaan in plaats van met de auto, stelt directeur-bestuurder Martijntje Bakker van VeiligheidNL. Dit meldt VeiligheidNL. 

03 februari '23 (11:25)

Amsterdam weert vanaf 2024 zware touringcars uit centrum

Vanaf 1 januari 2024 zijn in Amsterdam binnen de ring rond het centrum (S100) geen zware touringcars vanaf 7,5 ton meer welkom. Inwoners van de hoofdstad ondervinden hinder van deze voertuigen. De touringcars zullen naar de randen van de stad gaan. Vanaf daar kunnen bezoekers met het openbaar vervoer verder reizen. Een uitzondering geldt voor de Weesperstraat, Valkenburgerstraat en Kattenburgerstraat. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

03 februari '23 ( 8:20)

2022 was recordjaar voor sportwagenmerk Ferrari

Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari heeft in 2022 recordresultaten in de boeken gezet. Het bedrijf wijst daarbij op sterke verkopen van de modellen Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB.

01 februari '23 (14:28)

Wegenwacht voegt elektrisch retrobusje van VW toe aan wagenpark

De ANWB Wegenwacht gaat zijn vloot elektrische auto's uitbreiden met de ID.Buzz, die geïnspireerd is op het iconische retrobusje van Volkswagen. "Met de aanschaf hiervan zet de Wegenwacht een volgende stap naar een vrijwel volledig emissievrij wagenpark", meldt de organisatie.

01 februari '23 (11:07)

Meer nieuwe auto's verkocht in januari dankzij beschikbaarheid chips

Afgelopen maand zijn meer nieuwe personenauto's verkocht dan een jaar geleden. Volgens cijfers van brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging en dataspecialist RDC werden in januari 2023 6,5 procent meer nieuwe auto's verkocht dan in januari 2022. Computerchips en andere onderdelen zijn iets beter beschikbaar dan in de afgelopen maanden en dat zorgt ervoor dat ook de levering van nieuwe auto's meer op gang komt.

01 februari '23 ( 8:25)

Vrachtwagenfabrikant DAF bouwt recordaantal trucks

De Nederlandse truckfabrikant DAF heeft vorig jaar een recordaantal van 68.000 trucks geproduceerd, 8000 meer dan in het voorgaande jaar. "Ondanks de materiaaltekorten die vorig jaar de gehele automotive-industrie troffen, kon DAF zijn productie voortzetten en zelfs verder verhogen", maakte het bedrijf bekend.

01 februari '23 ( 7:49)

Code geel om windstoten in noorden en noordwesten

In het noorden, noordwesten, aan zee en op het IJsselmeer is er woensdag vanaf ongeveer 10.00 uur plaatselijk kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

31 januari '23 (14:43)

Fietser overleden door aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam

Een fietser is dinsdag overleden door een aanrijding met een vrachtwagen in Rotterdam-Charlois, bevestigt de politie na berichtgeving van Rijnmond. Het slachtoffer overleed ter plekke.

31 januari '23 (13:31)

'Daling gebruik deelscooters Felyx niet alleen door helmplicht'

Deelscooterbedrijf Felyx ziet in januari een lichte daling in het gebruik van deelscooters. In december vorig jaar liet het bedrijf weten dat deelscooters die 25 kilometer per uur rijden vanwege de helmplicht mogelijk minder gebruikt zullen worden. Felyx zegt dinsdag dat de daling deze maand was te verwachten, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

31 januari '23 (11:25)

In augustus acht dagen verkeershinder op delen A4 en A10 Zuid

Vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid zijn de snelwegen A4 en A10 Zuid in augustus acht dagen dicht van knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI. Aan de zuidkant van Amsterdam kan daardoor verkeershinder ontstaan. Dat meldt Rijkswaterstaat.