Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Groot onderhoud voor Bisschopsweg Baarn en Eembrug

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Groot onderhoud voor Bisschopsweg Baarn en Eembrug
Vanaf 14 september tot en met 18 oktober 2022 voeren Spie, Boonzaaijer en de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan een gedeelte van de Bisschopsweg (N414) in Baarn en de brug over de Eem (Eembrug) in Eemnes. Dit meldt de provincie Utrecht.

Het onderhoud aan de weg en aan de brug wordt gecombineerd uitgevoerd om de overlast voor het verkeer te beperken tot één periode. De werkzaamheden aan de Bisschopsweg (N414) in Baarn betreffen regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande asfalt en het aanbrengen van markering en bermverharding.

Wegafsluiting Bisschopsweg

Vanaf woensdag 14 september, 06:00 uur tot en met dinsdag 18 oktober, 22:00 uur is de Bisschopsweg (N414) afgesloten vanaf de kruising met de Geerenweg tot de Kronkels.

Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaand verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid via de N199 en A1. Ook de bussen volgen de omleiding via de N199 en A1. Actuele informatie over de bus is te vinden op www.syntusutrecht.nl

Tijdens de wegafsluiting blijven alle panden bereikbaar, behalve tijdens de asfaltwerkzaamheden op zaterdag 17 september (06:00-22:00 uur) en op dinsdag 18 oktober (06:00-22:00 uur). Fietsers blijven gebruik maken van de Geerenweg langs de N414.

Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via de parallelweg Geerenweg.

Werkzaamheden Eembrug Eemnes

De werkzaamheden aan de Eembrug betreffen betonherstel, aanbrengen kathodische bescherming (corrosiebestrijding), vervangen slijtlaag aanbruggen en vervangen brugval.

Beperkte doorvaart/stremming

Vanaf maandag 19 september tot en met maandag 26 september is de doorvaart alleen mogelijk op werkdagen tussen 06:00 en 07:00 uur en tussen 18:00 en 19:00 uur. Buiten deze tijden is geen doorvaart mogelijk. Vanaf vrijdag 14 oktober tot en met maandag 17 oktober is er geen doorvaart mogelijk.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene (weers)omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld bij een stevige wind; het is dan niet verantwoord om de delen van de brug terug te plaatsen. En als het lange tijd hard achter elkaar regent, wordt het asfalteren uitgesteld naar een moment waarop de kwaliteit van het asfalt wel gegarandeerd kan worden.

Door: Nationale Transportgids

01 februari '23 ( 8:25)

Vrachtwagenfabrikant DAF bouwt recordaantal trucks

De Nederlandse truckfabrikant DAF heeft vorig jaar een recordaantal van 68.000 trucks geproduceerd, 8000 meer dan in het voorgaande jaar. "Ondanks de materiaaltekorten die vorig jaar de gehele automotive-industrie troffen, kon DAF zijn productie voortzetten en zelfs verder verhogen", maakte het bedrijf bekend.

01 februari '23 ( 7:49)

Code geel om windstoten in noorden en noordwesten

In het noorden, noordwesten, aan zee en op het IJsselmeer is er woensdag vanaf ongeveer 10.00 uur plaatselijk kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

31 januari '23 (14:43)

Fietser overleden door aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam

Een fietser is dinsdag overleden door een aanrijding met een vrachtwagen in Rotterdam-Charlois, bevestigt de politie na berichtgeving van Rijnmond. Het slachtoffer overleed ter plekke.

31 januari '23 (13:31)

'Daling gebruik deelscooters Felyx niet alleen door helmplicht'

Deelscooterbedrijf Felyx ziet in januari een lichte daling in het gebruik van deelscooters. In december vorig jaar liet het bedrijf weten dat deelscooters die 25 kilometer per uur rijden vanwege de helmplicht mogelijk minder gebruikt zullen worden. Felyx zegt dinsdag dat de daling deze maand was te verwachten, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

31 januari '23 (11:25)

In augustus acht dagen verkeershinder op delen A4 en A10 Zuid

Vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid zijn de snelwegen A4 en A10 Zuid in augustus acht dagen dicht van knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI. Aan de zuidkant van Amsterdam kan daardoor verkeershinder ontstaan. Dat meldt Rijkswaterstaat.

31 januari '23 (11:15)

Rijbewijzen ingevorderd tijdens politiecontrole op A1

Van twee BMW-bestuurders heeft het Team Verkeer van de politie Oost-Nederland zaterdag 28 januari 2023 tijdens een controle tussen knooppunt Beekbergen en Azelo op de A1 de rijbewijzen ingevorderd. Dit meldt Omroep Gelderland.

31 januari '23 (11:05)

ROC-studenten in konvooi naar Afrika om een school te bouwen

Zondag 29 januari 2023 is een konvooi van 25 auto's vanuit Den Bosch vertrokken naar Gambia. Na een autorit van 7.500 kilometer gaan 35 ROC-studenten in dit land en in Senegal meebouwen aan een school waar op hbo-niveau onderwijs in autotechniek zal worden gegeven. Dat meldt Omroep Brabant.

31 januari '23 ( 9:15)

Reizigersvereniging "ongelukkig" over stakingen in het streekvervoer

Rover wil dat er een einde komt aan de stakingen in het streekvervoer. De reizigersvereniging zegt maandag "ongelukkig" te zijn daarover en zegt dat het "in ieders belang is om niet nog meer reizigers kwijt te raken".

31 januari '23 ( 6:00)

Milieudefensie en FNV helpen werknemers bedrijven te vergroenen

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatbeleid van bedrijven ontstaat niet alleen in de bestuurskamer, ook werknemers kunnen daar volgens vakbond FNV en Milieudefensie een belangrijke bijdrage aan leveren. Volgens de twee organisaties kunnen zij zelfs "een sleutelrol" spelen in het verbeteren van de klimaatplannen van het bedrijfsleven. Om hen te helpen, hebben de bond en de milieuorganisatie samen een website ontwikkeld met adviezen voor werknemers en ondernemingsraden.

31 januari '23 ( 4:05)

Weeklange staking door vuilnismannen en straatvegers in Utrecht

De stadsreiniging in de gemeente Utrecht staakt vanaf dinsdag een week lang voor een betere cao, meldt vakbond FNV. Utrecht is de vijfde gemeente waar gemeenteambtenaren actie voeren. De straatvegers, vuilnismannen en mensen die de grachten schoon houden leggen tot en met volgende week maandag het werk neer.