Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groot onderhoud voor Bisschopsweg Baarn en Eembrug

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Groot onderhoud voor Bisschopsweg Baarn en Eembrug
Vanaf 14 september tot en met 18 oktober 2022 voeren Spie, Boonzaaijer en de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan een gedeelte van de Bisschopsweg (N414) in Baarn en de brug over de Eem (Eembrug) in Eemnes. Dit meldt de provincie Utrecht.

Het onderhoud aan de weg en aan de brug wordt gecombineerd uitgevoerd om de overlast voor het verkeer te beperken tot één periode. De werkzaamheden aan de Bisschopsweg (N414) in Baarn betreffen regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande asfalt en het aanbrengen van markering en bermverharding.

Wegafsluiting Bisschopsweg

Vanaf woensdag 14 september, 06:00 uur tot en met dinsdag 18 oktober, 22:00 uur is de Bisschopsweg (N414) afgesloten vanaf de kruising met de Geerenweg tot de Kronkels.

Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaand verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid via de N199 en A1. Ook de bussen volgen de omleiding via de N199 en A1. Actuele informatie over de bus is te vinden op www.syntusutrecht.nl

Tijdens de wegafsluiting blijven alle panden bereikbaar, behalve tijdens de asfaltwerkzaamheden op zaterdag 17 september (06:00-22:00 uur) en op dinsdag 18 oktober (06:00-22:00 uur). Fietsers blijven gebruik maken van de Geerenweg langs de N414.

Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via de parallelweg Geerenweg.

Werkzaamheden Eembrug Eemnes

De werkzaamheden aan de Eembrug betreffen betonherstel, aanbrengen kathodische bescherming (corrosiebestrijding), vervangen slijtlaag aanbruggen en vervangen brugval.

Beperkte doorvaart/stremming

Vanaf maandag 19 september tot en met maandag 26 september is de doorvaart alleen mogelijk op werkdagen tussen 06:00 en 07:00 uur en tussen 18:00 en 19:00 uur. Buiten deze tijden is geen doorvaart mogelijk. Vanaf vrijdag 14 oktober tot en met maandag 17 oktober is er geen doorvaart mogelijk.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene (weers)omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld bij een stevige wind; het is dan niet verantwoord om de delen van de brug terug te plaatsen. En als het lange tijd hard achter elkaar regent, wordt het asfalteren uitgesteld naar een moment waarop de kwaliteit van het asfalt wel gegarandeerd kan worden.

Door: Nationale Transportgids

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.

18 april '24 ( 8:15)

Europese autobranche in maart licht gekrompen

De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

17 april '24 (17:00)

Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 bij Purmerend

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

17 april '24 (16:30)

Bussen streekvervoerders staan zaterdag ook drie minuten stil

Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten.

17 april '24 (13:15)

Massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault mag doorgaan

Stichting Car Claim mag een collectieve procedure beginnen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te krijgen voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters.

17 april '24 (13:00)

Honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva in 2023

Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

17 april '24 (12:15)

Slimme stoplichten verzamelen veel informatie over autorijders

Slimme verkeerslichten die contact maken met de telefoons van weggebruikers brengen privacyrisico's met zich mee waar de overheden waarschijnlijk niet goed over hebben nagedacht. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens, die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief met klem oproept uit te zoeken of de verkeerslichten voldoen aan de privacywetgeving (AVG).