Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ongeval met vrachtwagen in Nieuw-Beijerland: zeker zes doden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ongeval met vrachtwagen in Nieuw-Beijerland: zeker zes doden
Zes mensen zijn om het leven gekomen door het ongeval zaterdagavond in Nieuw-Beijerland. Dat meldt de politie. Een vrachtwagen reed toen van de dijk en raakte aanwezigen op een buurtfeest. Zeven gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De toestand van een van de gewonden is kritiek, aldus de politie. Drie van de dodelijke slachtoffers zijn afkomstig uit Nieuw-Beijerland. Het gaat om een 50-jarige en een 62-jarige man en een 75-jarige vrouw. De andere omgekomen slachtoffers zijn een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland en een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Goudswaard. De politie bevestigt dat drie van de dodelijke slachtoffers uit een familie komen, zoals volgens de regionale zender Rijnmond zondagmorgen bekend was gemaakt in de Bethelkerk in Oud-Beijerland.

Niet gedronken 

De chauffeur van de vrachtwagen, een 46-jarige man uit Spanje, is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. Volgens de politie had de chauffeur niet gedronken. Een bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

Bestelbus 

De werkgever van de chauffeur, het Spaanse bedrijf El Mosca, zei tegen de krant La Verdad uit Murcia dat de chauffeur moest uitwijken voor een bestelwagen en daardoor van de dijk reed. "Dat verhaal hebben we inderdaad gehoord", zegt een politiewoordvoerder. Zij geeft aan dat zaterdag een oproep is gedaan aan de bestuurder van de bestelbus om zich te melden, dat die zich heeft gemeld en dat met de bestuurder is gesproken als getuige. "We nemen het mee in het onderzoek", aldus de woordvoerder. Volgens haar houdt de politie nog verschillende scenario's open.

Buurtbarbecue 

Het ongeluk gebeurde op de Zuidzijdsedijk bij Nieuw-Beijerland. Er was daar een grote buurtbarbecue aan de gang. De vrachtwagen was bovenaan de dijk vanuit stilstand gaan rijden en door nog onbekende oorzaak van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in de buurtbarbecue terecht.

Door: ANP 

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.