Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Omzet Fastned verdrievoudigd door groeiende vraag naar laadpunten

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Omzet Fastned verdrievoudigd door groeiende vraag naar laadpunten
Uitbater van laadstations Fastned heeft zijn laadomzet in de eerste helft van dit jaar bijna zien verdrievoudigen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is onder meer te danken aan de toenemende vraag naar laden, nu meer mensen in elektrische auto's rijden.

De totale laadomzet, de inkomsten gerelateerd aan het opladen van elektrische voertuigen, bedroeg in de eerste helft van dit jaar 12,6 miljoen euro. Volgens Fastned is dit het gevolg van de uitbreiding van het Europese laadnetwerk. Ook de groei van het aantal elektrische voertuigen in landen waar Fastned actief is, leidt tot een toename. De winst gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen verviervoudigde daardoor tot 3 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens directeur van Fastned Michiel Langezaal lagen de laadinkomsten in de eerste maanden van 2022 hoger dan de totale laadomzet vorig jaar. "Het expansietempo van ons netwerk trekt aan en we liggen op schema om het aantal stations te verdubbelen tot meer dan vierhonderd voor eind 2024", aldus Langezaal.

Nieuwe laadstations 

Fastned voegde in de eerste helft van dit jaar 23 nieuwe laadstations toe aan zijn netwerk, waarmee het totaalaantal stations in Europa uitkomt op 208. Bij de presentaties van de eerstekwartaalcijfers in april gaf Fastned aan dit jaar 65 nieuwe laadstations te openen. Dat doel lijkt Fastned vooralsnog te gaan halen.

In maart wist Fastned een Franse aanbesteding in de wacht te slepen. Daardoor kan het bedrijf het aantal laadstations in Frankrijk uitbreiden tot meer dan dertig. Het gaat om locaties in het noorden van het land, onder meer in de regio rond Parijs en in Normandië.

Door de stijgende energieprijzen in Europa verhoogde Fastned per 1 augustus zijn tarieven. Het bedrijf verwacht dat de energiemarkten "in de nabije toekomst volatiel zullen blijven", waardoor het de tarieven maandelijks zal heroverwegen. Indien nodig worden de tarieven aangepast.

Door: ANP 

30 september '22 (11:32)

Ook Limburg haalt omgekeerde vlaggen weg bij provinciale wegen

Na Brabant gaat ook Limburg de omgekeerde vlaggen langs de provinciale wegen weghalen. Dat heeft te maken met de herfst en het toenemende onstuimige weer, waardoor de kans groter is dat vlaggen losraken, afscheuren en terecht kunnen komen op voorruiten van auto's of in het gezicht van motorrijders of fietsers.

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC.

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.

30 september '22 ( 9:13)

Opnieuw lokaal erg mistig tot halverwege de ochtend

Het is vrijdagochtend weer erg mistig. Weggebruikers moeten daar rekening mee houden, volgens Weeronline kan er op sommige plaatsen minder dan 200 meter zicht zijn. Volgens het weerbureau duurt de mist tot halverwege de ochtend.

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.