Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verdachte doodslag pakketbezorger Hoogvliet blijft in de cel

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Verdachte doodslag pakketbezorger Hoogvliet blijft in de cel
De 30-jarige Yassin el B., die wordt verdacht van het doden van een 42-jarige pakketbezorger in Hoogvliet, heeft donderdag tijdens een inleidende zitting in zijn strafzaak opnieuw een vergeefs verzoek gedaan zijn proces in vrijheid te mogen afwachten. De rechtbank in Rotterdam vindt de verdenking van doodslag stevig genoeg om de verdachte de komende maanden in voorarrest te houden.

El B. raakte op 21 februari op straat in gevecht met de pakketbezorger, in de buurt van zijn woning in de wijk Meeuwenplaat. De verdachte verwachtte de bezorging van een internetmodem. De ruzie tussen de twee mannen zou zijn ontstaan toen de pakketbezorger weigerde het pakket op straat te overhandigen, omdat dit tegen de geldende regels van zijn werkgever PostNL is. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en bezweek op 1 maart aan zijn verwondingen.

El B. heeft van meet af aan verklaard dat hij werd aangevallen en zichzelf moest verdedigen. Die lezing herhaalde hij donderdag. "Het was allemaal niet mijn bedoeling, ook niet om hem pijn te doen", zei hij. "Ik vraag me steeds af of ik iets anders had kunnen doen." Zijn advocaat zei dat de pakketbezorger meerdere malen naar zijn broekzak greep en dat El B. vreesde dat hij een wapen zou trekken. Volgens de raadsman staat vast dat het slachtoffer is overleden door een val achterover, waarbij hij met zijn hoofd op het wegdek sloeg. Het definitieve sectieverslag moet nog worden ingeleverd.

Ooggetuigen

De officier van justitie wees op nieuwe verklaringen van drie ooggetuigen. Zij zeggen onder meer dat het slachtoffer heeft geprobeerd weg te komen en dat El B. hem in zijn buik en tegen zijn borst heeft getrapt.

El B. is door gedragsdeskundigen onderzocht. Zij hebben geconcludeerd dat de verdachte toerekeningsvatbaar is en dat er geen bijzondere agressieproblemen zijn gebleken. Het gevaar voor herhaling wordt door hen als laag ingeschat.

De verdachte blijft in elk geval vastzitten tot de volgende tussentijdse zitting op 17 oktober. De rechtbank zal de zaak op 18 november inhoudelijk behandelen.

Door: ANP

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.

26 september '22 (11:32)

FNV voert actie voor betere cao in de uitzendbranche

Vakbond FNV voert de druk op bij uitzendorganisaties om tot een betere cao te komen. Leden van de bond voeren maandag actie tijdens een congres van uitzendbracheorganisatie ABU. Ze delen flyers uit en spreken werkgevers aan over het belang van betere arbeidsvoorwaarden. Ook minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) bezoekt het congres in Den Haag.

26 september '22 (10:54)

Vat Brentolie voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar pet vat gezakt

De prijs voor Brentolie is voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar per vat gezakt. De aanhoudende zorgen over de tragere groei van de wereldeconomie zorgen al een tijdje voor dalende prijzen. Brentolie is de maatstaf voor olie uit bijvoorbeeld de Noordzee en het Midden-Oosten.

26 september '22 (10:42)

Ondernemers schaffen nog steeds niet massaal elektrische bedrijfswagens aan

Ondernemers zijn nog niet echt te porren voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen, ook niet als de aanschafbelasting (bpm) voor een dieselauto per 2025 wordt ingevoerd. Dat concluderen ondernemersverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW na een enquête onder zo'n duizend ondernemers. Voor veel van de ondervraagden is een elektrisch model geen reëel en rendabel alternatief, zo klinkt het. Een groot deel van de ondernemers blijft daarom zweren bij een dieselbak.

26 september '22 (10:16)

Midden- en kleinbedrijven zien elektrische bestelauto's nog helemaal niet zitten

Uit onderzoek van MKB Nederland blijkt dat midden- en kleinbedrijven niet happig zijn op het kopen van elektrische bestelauto’s. Daarbij maakt het niet uit dat het kabinet dieselbestelwagens waarschijnlijk flink duurder wil maken om de CO2-uitstoot te verminderen. Ondernemers die een dieselauto willen aanschaffen, moeten vanaf 2025 bpm (aanschafbelasting) betalen waardoor deze auto’s gemiddeld zo’n 11.000 euro meer gaan kosten. Ook gaat de wegenbelasting voor hen omhoog. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

23 september '22 (13:53)

Komend weekend werkzaamheden Coentunnel

Rijkswaterstaat werkt zondag 25 september 2022 aan het asfalt in de Coentunnel (A10) in Amsterdam. Dit leidt tot verkeershinder. De verschillende tunnelbuizen worden komend weekend gedurende korte perioden afgesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat.