Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

LPG overtreft benzine en diesel in prijsdaling

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
LPG overtreft benzine en diesel in prijsdaling
De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) van Liquified Petroleum Gas (LPG) heeft een lager punt bereikt ten opzichte van de GLA begin 2022. Met een prijs van 1,10 euro per liter, laat LPG Euro96 en Diesel verder achter zich en overtreft de brandstof zichzelf in de aanhoudende daling. Dit meldt consumentencollectief UnitedConsumers. 

Op 1 januari 2022 was de GLA voor LPG 1,139 euro per liter. Vergeleken met nu is dat een verschil van 0,039 euro. Na een roerige periode waarin de brandstofprijzen recordhoogtes behaalden, is de afgelopen maanden hierin een daling zichtbaar geworden. Opvallend is dat LPG volgens de gegevens van UnitedConsumers, nu absoluut en relatief een stuk dieper de daling induikt ten opzichte van Diesel en Euro95. Op dit moment is de prijs per liter voor Diesel 2,11 euro en voor Euro95 2,27 euro. Deze brandstoffen steken met deze prijzen nog hoog boven de GLA op 1 januari 2022 uit.

Zet daling door?

De oorzaak van de dalende brandstofprijzen houdt nauw verband met de dalende olieprijs. Zorgen over een nieuwe recessie als gevolg van een afkoelende wereldeconomie, speelt een rol in de dalende olieprijs. De markt verwacht dat de vraag van olie zal afnemen.

De kans bestaat dat de daling doorzet, maar in welk tempo blijft moeilijk om te voorspellen. Een wereldeconomie waarin verschillende landen zoals de Verenigde Staten invloed hebben, zorgt dagelijks voor dynamisch en merkbaar verschil aan de pomp. Zo zorgt de duurdere Amerikaanse dollar ten opzichte van de Euro, nog altijd voor een gemiddeld hogere olieprijs dan voorheen op 1 januari 2022 het geval was.

Door: Nationale Transportgids

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.

26 september '22 (11:32)

FNV voert actie voor betere cao in de uitzendbranche

Vakbond FNV voert de druk op bij uitzendorganisaties om tot een betere cao te komen. Leden van de bond voeren maandag actie tijdens een congres van uitzendbracheorganisatie ABU. Ze delen flyers uit en spreken werkgevers aan over het belang van betere arbeidsvoorwaarden. Ook minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) bezoekt het congres in Den Haag.

26 september '22 (10:54)

Vat Brentolie voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar pet vat gezakt

De prijs voor Brentolie is voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar per vat gezakt. De aanhoudende zorgen over de tragere groei van de wereldeconomie zorgen al een tijdje voor dalende prijzen. Brentolie is de maatstaf voor olie uit bijvoorbeeld de Noordzee en het Midden-Oosten.

26 september '22 (10:42)

Ondernemers schaffen nog steeds niet massaal elektrische bedrijfswagens aan

Ondernemers zijn nog niet echt te porren voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen, ook niet als de aanschafbelasting (bpm) voor een dieselauto per 2025 wordt ingevoerd. Dat concluderen ondernemersverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW na een enquête onder zo'n duizend ondernemers. Voor veel van de ondervraagden is een elektrisch model geen reëel en rendabel alternatief, zo klinkt het. Een groot deel van de ondernemers blijft daarom zweren bij een dieselbak.

26 september '22 (10:16)

Midden- en kleinbedrijven zien elektrische bestelauto's nog helemaal niet zitten

Uit onderzoek van MKB Nederland blijkt dat midden- en kleinbedrijven niet happig zijn op het kopen van elektrische bestelauto’s. Daarbij maakt het niet uit dat het kabinet dieselbestelwagens waarschijnlijk flink duurder wil maken om de CO2-uitstoot te verminderen. Ondernemers die een dieselauto willen aanschaffen, moeten vanaf 2025 bpm (aanschafbelasting) betalen waardoor deze auto’s gemiddeld zo’n 11.000 euro meer gaan kosten. Ook gaat de wegenbelasting voor hen omhoog. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

23 september '22 (13:53)

Komend weekend werkzaamheden Coentunnel

Rijkswaterstaat werkt zondag 25 september 2022 aan het asfalt in de Coentunnel (A10) in Amsterdam. Dit leidt tot verkeershinder. De verschillende tunnelbuizen worden komend weekend gedurende korte perioden afgesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat.