Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste protesterende boeren arriveren bij Groningen Airport

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Eerste protesterende boeren arriveren bij Groningen Airport
De eerste boeren zijn woensdagochtend per trekker gearriveerd voor een protestactie bij Groningen Airport Eelde. Even na 09.00 uur reden circa twintig voertuigen het terrein op. Een aantal staat op de stoep geparkeerd, pal voor de vertrekhal van het vliegveld. Burgemeester Marcel Thijsen heeft met de boeren afgesproken dat landingsbanen niet geblokkeerd mogen worden, zegt een woordvoerster. "De boeren hebben aangegeven dat een en ander ordentelijk zal verlopen en daar vertrouwen we op."

Ook moet de traumahelikopter naar het UMCG in Groningen onbelemmerd kunnen vertrokken. Hoeveel boeren er verwacht worden, kan de woordvoerster niet zeggen. Dagblad van het Noorden meldde dat er zo'n duizend actievoerders worden verwacht, maar dat kan de gemeente niet bevestigen. "Dat is voor ons ook afwachten." De sfeer ter plaatse is gemoedelijk, ziet een verslaggever. De boeren richten ter plekke een koffiehoek in.

"Goede afspraken"

Volgens de marechaussee zijn er woensdag geen commerciële vluchten op de luchthaven. "Wat ik begrepen heb is dat er geen bezetting zal zijn van de start- en landingsbaan", aldus een woordvoerder. De marechaussee zegt vooral toezicht te houden op de luchthaven. "Buiten wordt er samengewerkt met de politie", zegt de woordvoerder. Volgens hem zijn daarover "goede afspraken gemaakt" met de driehoek van politie, Openbaar Ministerie en burgemeester.

Door: ANP

14 juni '24 (13:15)

Druk bij autobedrijven na storing bij RDW

Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

14 juni '24 (12:15)

Files op wegen richting Duitsland vanwege identiteitscontroles

Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

14 juni '24 ( 9:01)

Slachtemarathon: Arriva zet negentig pendelbussen in

Zaterdag 15 juni 2024 nemen 13.500 mensen deel aan de Slachtemarathon. Dit Friese wandel- en hardloopevenement start dit jaar in Oosterbierum. De finish is circa 42 kilometer verderop in Raerd. Arriva zet deze dag een recordaantal pendelbussen in. Dat meldt Arriva.

14 juni '24 ( 7:00)

Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.