Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jesse Pauwels 1.000ste zij-instromer project 'ikwordvrachtwagenchauffeur'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Jesse Pauwels 1.000ste zij-instromer project 'ikwordvrachtwagenchauffeur'
De arbeidsmarkt in de transportsector kampt met een tekort aan personeel. Met de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ werft de sector extra vrachtwagenchauffeurs voor de sector. Onlangs trad Jesse Pauwels in dienst bij HST in Enschede en sprong de teller voor het zij-instroomproject op 1.000. Een mooie mijlpaal. Dat meldt het sectorinstituut Transport en Logistiek. 

Met de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ willen sociale partners in de sector transport en logistiek (TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen) de krapte op de arbeidsmarkt opvangen. De uitvoering van de campagne is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. 

Rijopleiding 

Jesse Pauwels (21) is de 1.000ste deelnemer aan het zij-instroomproject ‘Ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’. Na een zogenaamde speeddate bij het Twents familiebedrijf HST en de selectietest van STL kwam hij in aanmerking voor een subsidie op de rijopleiding. Inmiddels is Jesse naar volle tevredenheid aan de slag bij HST. 

Jesse Pauwels: "Ik rij nu op een bakbus regioritten in de Achterhoek. Ik vervoer van alles, van haarlakken tot pallets met zand. Over een maand hoop ik over te stappen op een vrachtwagen, als ik tenminste mijn C-rijbewijs haal, maar daar ga ik wel vanuit. Daarna ga ik door voor het rijbewijs CE. Als ik dat op zak heb, moet ik nog een paar maanden in Nederland rijden, en dan ga ik internationaal. Dat is echt mijn droom. Weet je wat daar zo mooi aan is? De vrijheid die je hebt. Ik had op school aanvankelijk gekozen voor een baan als begeleider in de zorg. Na een jaar stage wist ik zeker dat ik daarvan niet gelukkig zou worden. Nee, laat mij maar lekker door Europa rijden. Ik ben dik tevreden dat ik die kans bij HST krijg. En ik snap niet waarom er zo’n tekort is aan chauffeurs. Het is gewoon een heel leuk vak."

Baangarantie bij een toekomstige werkgever 

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15 procent van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag. Inmiddels hebben honderden transportbedrijven gebruikgemaakt van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: sectorinstituut Transport en Logistiek 

14 juni '24 (13:15)

Druk bij autobedrijven na storing bij RDW

Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

14 juni '24 (12:15)

Files op wegen richting Duitsland vanwege identiteitscontroles

Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

14 juni '24 ( 9:01)

Slachtemarathon: Arriva zet negentig pendelbussen in

Zaterdag 15 juni 2024 nemen 13.500 mensen deel aan de Slachtemarathon. Dit Friese wandel- en hardloopevenement start dit jaar in Oosterbierum. De finish is circa 42 kilometer verderop in Raerd. Arriva zet deze dag een recordaantal pendelbussen in. Dat meldt Arriva.

14 juni '24 ( 7:00)

Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.