Normal_rss_entry-550702

Boeren houden dinsdagochtend opnieuw acties tegen het stikstofbeleid. Dat gebeurt onder meer op de A12 tussen Den Haag en Utrecht. In de berm bij Nieuwerbrug staan hooibalen in brand, meldt de ANWB. In beide richtingen staan files.

Rijkswaterstaat laat weten dat in de richting van Den Haag een rijstrook dicht is. Verkeer moet rekening houden met ongeveer 40 minuten vertraging. In de andere rijrichting is ook een rijstrook afgesloten en is de vertraging ook ongeveer 40 minuten.

Ook in andere delen van het land woeden op dit moment brandjes in de buurt van een snelweg. Dat is onder meer het geval op de A2 bij Beesd, de A7 bij Wijdewormer en de A15 bij Andelst.

Meerdere locaties

Ook maandag voerden boeren met tractoren op diverse plekken in het land actie op snelwegen tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook gingen boeren in onder meer Lochem en Raalte naar het gemeentehuis, verschenen er tractoren op het Mediapark in Hilversum en trok een groep boeren opnieuw naar het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).

De boeren zijn boos over de stikstofplannen van het kabinet. De ammoniakuitstoot van de landbouw moet wat het kabinet betreft gemiddeld met 40 procent omlaag, zodat de natuur niet langer wordt overbelast. In beschermde natuurgebieden zelf mag volgens de plannen vrijwel geen uitstoot meer plaatsvinden, direct daaromheen is volgens de minister een vermindering van 70 procent noodzakelijk. Alleen dan gaat het volgens haar lukken om de stikstofbelasting op de natuur genoeg te verminderen.

Door: ANP