Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Een omslagpunt verwacht voor elektrisch rijden volgens ChargePoint Holdings

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Een omslagpunt verwacht voor elektrisch rijden volgens ChargePoint Holdings
ChargePoint Holdings, Inc. het toonaangevend laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV), lanceert vandaag het 2022 Charging Forward-rapport dat organisaties, wagenparken en gebouweigenaren een breed overzicht biedt over hoe zij kunnen deelnemen aan het nieuwe ‘brandstofnetwerk’. Het rapport blikt terug op de laatste 5 jaar van de EV-markt, gaat in op de voorspellingen van ChargePoint voor de komende 5 jaar en analyseert de belangrijkste factoren die de EV-adoptie stimuleren in Europa en Noord-Amerika.

Deze editie van Charging Forward herziet de voorspellingen uit de editie van 2017 toen ChargePoint hun vooruitzichten voor de komende 5 jaar presenteerde, waarin de groei van de markt en een bredere inzet van elektrische voertuigen, met succes voorspeld was. Uit cijfers van BloombergNEF blijkt dat de verkoop van elektrische voertuigen meer dan verdubbelden van 2020 tot 2021, en dat sinds vorig jaar van elke 10 verkochte auto’s, er één een EV is.

ChargePoint 

“Mobiliteit zit middenin de grootste transformatie sinds generaties, en de massale invoering van EV is dichterbij dan ooit”, zegt Colleen Jansen, chief marketing officer bij ChargePoint. “Charging Forward biedt organisaties, wagenparken, gebouweigenaren en chauffeurs inzichten in hoe de markt is gegroeid, waar het vandaag de dag staat, waar ChargePoint denkt dat het de komende 5 jaar heen beweegt en er wordt ingegaan op de grootste mythes die de industrie kent. Nu steeds meer industrieën en consumenten EV omarmen, geloven we dat de de behoefte aan hardware- en softwareoplossingen verder zal groeien, zodat iedereen die moet opladen, ook toegang hiertoe heeft.”

Elektrische vloten 

In de laatste 5 jaar hebben automakers de verschuiving naar elektrische mobiliteit omarmt en significante investeringen gedaan in de ontwikkeling en productie van nieuwe EV-modellen. In datzelfde tijdsbestek is het netwerk van ChargePoint gegroeid om te voldoen aan vraag van autobestuurders om de transformatie naar elektrische mobiliteit te versimpelen. Vandaag sluit elke seconde een bestuurder zijn wagen aan op het netwerk van ChargePoint. Bovendien hebben grote wagenparkbeheerders geïnvesteerd in de elektrificatie van hun vloot, waardoor het aantal sessies dat via het ChargePoint-netwerk aan elektrische vloten wordt geleverd, sinds 2017 met meer dan 200 procent is gestegen.

Groei van thuisoplaadpunten 

Charging Forward schetst ook de voorspellingen voor de komende jaren, waaronder het wereldwijde ‘global tipping point’ voor EV in het volgende decennium, de snelle groei van thuisoplaadpunten en de grote, positieve impact dat ChargePoint verwacht op iedereens leven in de verschuiving naar elektrificatie.

Door: Nationale Transportgids 

07 oktober '22 (11:31)

Nostalgisch treinrijtuig te koop op Marktplaats

De Marrumer IJzeren Spoorweg Maatschappij (MIJSM) heeft op een bijzondere trein te koop gezet. Het gaat om een Blokkendoos-rijtuig uit 1925. Dit meldt Treinenweb.nl.

07 oktober '22 (11:26)

Provincie Drenthe spreekt met inwoners over mogelijke komst transferium langs A28

Hoeveel draagvlak is er voor de komst van een transferium langs de A28 bij De Punt? Eind deze maand gaat de provincie Drenthe tijdens enkele bijeenkomsten hierover in gesprek met mensen uit de omgeving. Dat meldt RTV Drenthe.

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

07 oktober '22 ( 9:24)

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay's chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

06 oktober '22 (11:26)

'Geloofwaardige innovaties moeten snel ingezet worden voor stikstofreductie'

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in het door hem gepresenteerde adviesrapport ‘Wat wel kan’ duidelijke inbreng van de agrarische sector overgenomen. Dat meldt ANP Expert Support.

06 oktober '22 ( 9:16)

Shell bij de winnaars op Beursplein 5 door hogere olieprijs

Olie- en gasconcern Shell stond woensdag bij de schaarse stijgers in de AEX-index op Beursplein 5. Het aandeel profiteerde van de gestegen olieprijzen. Die liepen op nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink minder waren geworden. Een eerder bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie fors beperken liet de oliemarkt in eerste instantie ongeroerd, omdat een beperking alom werd verwacht.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.