Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een omslagpunt verwacht voor elektrisch rijden volgens ChargePoint Holdings

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Een omslagpunt verwacht voor elektrisch rijden volgens ChargePoint Holdings
ChargePoint Holdings, Inc. het toonaangevend laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV), lanceert vandaag het 2022 Charging Forward-rapport dat organisaties, wagenparken en gebouweigenaren een breed overzicht biedt over hoe zij kunnen deelnemen aan het nieuwe ‘brandstofnetwerk’. Het rapport blikt terug op de laatste 5 jaar van de EV-markt, gaat in op de voorspellingen van ChargePoint voor de komende 5 jaar en analyseert de belangrijkste factoren die de EV-adoptie stimuleren in Europa en Noord-Amerika.

Deze editie van Charging Forward herziet de voorspellingen uit de editie van 2017 toen ChargePoint hun vooruitzichten voor de komende 5 jaar presenteerde, waarin de groei van de markt en een bredere inzet van elektrische voertuigen, met succes voorspeld was. Uit cijfers van BloombergNEF blijkt dat de verkoop van elektrische voertuigen meer dan verdubbelden van 2020 tot 2021, en dat sinds vorig jaar van elke 10 verkochte auto’s, er één een EV is.

ChargePoint 

“Mobiliteit zit middenin de grootste transformatie sinds generaties, en de massale invoering van EV is dichterbij dan ooit”, zegt Colleen Jansen, chief marketing officer bij ChargePoint. “Charging Forward biedt organisaties, wagenparken, gebouweigenaren en chauffeurs inzichten in hoe de markt is gegroeid, waar het vandaag de dag staat, waar ChargePoint denkt dat het de komende 5 jaar heen beweegt en er wordt ingegaan op de grootste mythes die de industrie kent. Nu steeds meer industrieën en consumenten EV omarmen, geloven we dat de de behoefte aan hardware- en softwareoplossingen verder zal groeien, zodat iedereen die moet opladen, ook toegang hiertoe heeft.”

Elektrische vloten 

In de laatste 5 jaar hebben automakers de verschuiving naar elektrische mobiliteit omarmt en significante investeringen gedaan in de ontwikkeling en productie van nieuwe EV-modellen. In datzelfde tijdsbestek is het netwerk van ChargePoint gegroeid om te voldoen aan vraag van autobestuurders om de transformatie naar elektrische mobiliteit te versimpelen. Vandaag sluit elke seconde een bestuurder zijn wagen aan op het netwerk van ChargePoint. Bovendien hebben grote wagenparkbeheerders geïnvesteerd in de elektrificatie van hun vloot, waardoor het aantal sessies dat via het ChargePoint-netwerk aan elektrische vloten wordt geleverd, sinds 2017 met meer dan 200 procent is gestegen.

Groei van thuisoplaadpunten 

Charging Forward schetst ook de voorspellingen voor de komende jaren, waaronder het wereldwijde ‘global tipping point’ voor EV in het volgende decennium, de snelle groei van thuisoplaadpunten en de grote, positieve impact dat ChargePoint verwacht op iedereens leven in de verschuiving naar elektrificatie.

Door: Nationale Transportgids 

28 mei '24 (16:00)

Nog 85 auto's in deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein

In de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan nog 85 auto's die daar voorlopig niet weggehaald kunnen worden. Eerder dacht het naastgelegen St. Antonius Ziekenhuis dat het om ruim 70 auto's ging, maar een woordvoerder zegt dat de afgelopen uren nog meer mensen zich hebben gemeld. De eigenaren zijn voornamelijk ziekenhuismedewerkers, maar ook patiënten en bezoekers die tijdens het instorten van de rijhellingen zondagavond nog in het ziekenhuis waren, aldus de woordvoerder.

28 mei '24 (12:30)

Door meer examens rijlessen mogelijk honderden euro's duurder

Als het kabinet extra examens verplicht stelt om een rijbewijs te halen, zoals het overweegt, kan dat per leerling 84 tot 609 euro kosten. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd onderzoek naar de kosten van nieuwe regels voor rijlessen. Op dit moment kost een rijbewijs in totaal gemiddeld 3125 euro, schrijft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

28 mei '24 (12:00)

EK voetbal: FlixBus ziet veel belangstelling voor reizen van Nederland naar Duitsland

Busbedrijf FlixBus ziet veel belangstelling voor reizen van Nederland naar Duitsland tijdens het EK voetbal. Volgens een woordvoerder vullen de bussen vanuit Amsterdam of Groningen zich snel daags voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Hamburg. Daar speelt Oranje op zondag 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

28 mei '24 (10:15)

Scooterrijdster in Urk overleden na aanrijding met taxibusje

Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een scooter dinsdagochtend in Urk is een 35-jarige vrouw overleden. Het gaat om de bestuurder van de scooter, meldt de politie.

28 mei '24 ( 8:26)

Vanaf maandag bijna twee weken wegwerkzaamheden in Middelburg

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 15 juni 2024 wordt 's avonds en 's nachts het asfalt vervangen van de Schroeweg tussen de Torenweg en de Statenlaan in Middelburg. Dat leidt tot afsluitingen. Daarover bericht de gemeente Middelburg.

28 mei '24 ( 8:16)

Amsterdam steekt 7,5 miljoen extra in openbaar vervoer

Ook de gemeente Amsterdam wil beter openbaar vervoer en meer mensen in de bus, tram en metro. Daarom besteedt zij 7,5 miljoen euro extra aan het openbaar vervoer. Geïnvesteerd wordt in betere haltes (meer bussen de buurten in) en goede aansluitingen van het openbaar vervoer op de fiets. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

28 mei '24 ( 8:00)

Voorstel kabinet: rijopleidingen verplicht en nieuwe regels voor rijscholen

Het demissionaire kabinet wil rijopleidingen verplicht maken. Het is een van een reeks nieuwe regels die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) voorstelt om misstanden bij rijscholen tegen te gaan en het slagingspercentage op te krikken. Momenteel zijn alleen rijexamens nog verplicht.

28 mei '24 ( 7:00)

Vanochtend tussen Hoorn en Zaandam (A7) opnieuw een lange file

Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat dinsdagochtend opnieuw een lange file. Rond 06.20 uur had de file al een lengte van 8 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur, meldt de ANWB.

28 mei '24 ( 6:30)

Auto te water in Vierpolders: man omgekomen

Bij een verkeersongeval in het Zuid-Hollandse Vierpolders is maandagavond een man om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Door onbekende reden kwam de man met een auto te water. Hij raakte daarbij een zogeheten betonnen duiker, waarna het voertuig vlam vatte.

28 mei '24 ( 6:00)

ABN AMRO verwacht komende jaren groei van sector transport en logistiek

Na een moeilijk 2023 zijn er in de Nederlandse transport en logistiek tekenen van herstel te zien, meldt ABN AMRO in een rapport over de sector. Zowel voor 2024 als 2025 rekent de bank weer op groei van de sector, na een krimp van 3 procent in 2023. Die krimp werd veroorzaakt door een afname van de internationale handel.