Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Fietsers vierden feest tijdens het eerste Fietsfestival in Zwolle

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Fietsers vierden feest tijdens het eerste Fietsfestival in Zwolle
Honderden fietsers, waaronder veel ouders met kinderen, hebben zaterdag 25 juni op het Stationsplein in Zwolle genoten van het eerste Fietsfestival. Het festival werd georganiseerd door de Fietsersbond, met dank aan de gemeente Zwolle, Cortina en NS. Dat meldt de Fietersbond.

Tijdens het Fietsfestival, dat vanaf nu jaarlijks plaatsvindt in juni, staat de fiets in al zijn facetten centraal. Op het Stationsplein in Zwolle konden bezoekers diverse fietsen uitproberen, meedoen aan workshops, activiteiten en spelletjes. Volgens Fietsersbond-directeur Esther van Garderen is deze eerste editie een groot succes. “Voor Nederlanders is de fiets iets gewoons, alledaags, maar onze fietscultuur is echt bijzonder. En het is hoog tijd dat we dat meer gaan vieren. Dat hebben we in Zwolle volop gedaan, en volgend jaar hopen we het in een andere stad weer te doen.”

Initiatieven en noviteiten 

De Zwolse wethouder mobiliteit Gerdien Rots was ook aanwezig: “De fiets en de fietser gaan de komende jaren veel aandacht krijgen. Dus is het heel mooi om op dit fietsfestival te zien welke initiatieven en noviteiten er zijn. Zwolle is een fietsstad en dat blijft zo. Het is een gezond en milieuvriendelijk vervoermiddel, waar ik zelf ook veel gebruik van maak. We stimuleren Zwollenaren om steeds vaker de fiets te gebruiken en de auto te laten staan.”

Snuffelfiets 

Speciale aandacht vraagt de wethouder voor het project Snuffelfiets: “Eén van de projecten die we als gemeente na vandaag gaan starten is het project ‘snuffelfiets’. We vragen Zwollenaren die vaak fietsen om hun fiets uit te rusten met een sensor, waarmee we (anoniem) de luchtkwaliteit kunnen meten. Zo ontdekken we waar we eventueel maatregelen moeten nemen in de toekomst.”. Op www.zwolle.nl/snuffelfiets is al de nodige informatie te vinden en kunnen Zwollenaren zich al aanmelden.

Cortina 

Het Fietsfestival werd mede mogelijk gemaakt door Cortina. Dit bekende fietsmerk, onderdeel van het Zwolse bedrijf Kruitbosch, was ook aanwezig met een flinke stand: “Als echt Zwols fietsmerk konden wij niet achterblijven bij dit mooie eerste Fietsfestival. We hopen dat iedereen het fietsen voortaan in juni viert.”

NS

Het Fietsfestival werd gehouden op het plein voor station Zwolle. Een reis met de trein begint meestal fietsend. Ook is de eindbestemming zelden het station zelf. NS wil reizigers faciliteren bij hun behoefte aan een drempelloze en duurzame deur-tot-deur reis en is daarom partner van het Fietsfestival.

Door: Nationale Transportgids

07 oktober '22 (11:31)

Nostalgisch treinrijtuig te koop op Marktplaats

De Marrumer IJzeren Spoorweg Maatschappij (MIJSM) heeft op een bijzondere trein te koop gezet. Het gaat om een Blokkendoos-rijtuig uit 1925. Dit meldt Treinenweb.nl.

07 oktober '22 (11:26)

Provincie Drenthe spreekt met inwoners over mogelijke komst transferium langs A28

Hoeveel draagvlak is er voor de komst van een transferium langs de A28 bij De Punt? Eind deze maand gaat de provincie Drenthe tijdens enkele bijeenkomsten hierover in gesprek met mensen uit de omgeving. Dat meldt RTV Drenthe.

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

07 oktober '22 ( 9:24)

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay's chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

06 oktober '22 (11:26)

'Geloofwaardige innovaties moeten snel ingezet worden voor stikstofreductie'

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in het door hem gepresenteerde adviesrapport ‘Wat wel kan’ duidelijke inbreng van de agrarische sector overgenomen. Dat meldt ANP Expert Support.

06 oktober '22 ( 9:16)

Shell bij de winnaars op Beursplein 5 door hogere olieprijs

Olie- en gasconcern Shell stond woensdag bij de schaarse stijgers in de AEX-index op Beursplein 5. Het aandeel profiteerde van de gestegen olieprijzen. Die liepen op nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink minder waren geworden. Een eerder bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie fors beperken liet de oliemarkt in eerste instantie ongeroerd, omdat een beperking alom werd verwacht.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.