Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fietstunnel van de Maastunnel twee weken beperkt bereikbaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Fietstunnel van de Maastunnel twee weken beperkt bereikbaar
Vanaf dit weekend zijn er werkzaamheden in de fietstunnel van de Maastunnel. Fietsers kunnen gebruikmaken van de voetgangerstunnel of een andere route nemen. Vanaf maandag 23 mei is de fietstunnel twee weken lang dicht. Dat meldt de gemeente Rotterdam. 

De vloer van de voorhallen en fietstunnel krijgt een nieuwe slijtlaag om de stroefheid te verhogen. Dit zorgt ervoor dat het niet glad wordt als het regent en fietsers niet wegslippen. De werkzaamheden bestaan uit twee fases.

Lift 

In de avond en nacht van 20, 21 en 22 mei tussen 20.00 uur en 08.00 uur kunt u niet met de roltrappen. Daarnaast zijn dan de entreehallen aan beide kanten afgesloten. De voetgangerstunnel blijft open, net zoals de lift. Alleen stopt de lift niet bij de fietstunnel.

Voetgangerstunnel 

Fietsers mogen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de voetgangerstunnel. Als u als fietser gebruikmaakt van de voetgangerstunnel vragen we u om rustig te fietsen.

Pendelbussen 

Als fietsers niet door de voetgangerstunnel willen, kunnen zij ook met pendelbussen die tijdelijk beschikbaar zijn. Deze vertrekken vanaf het Charloisse Hoofd op Zuid naar de Parkkade op Noord en andersom. Overdag (vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en zondag 22 mei) zijn de roltrappen en fietstunnel wel beschikbaar. Er kan wel enige hinder ontstaan vanwege werkzaamheden in de fietstunnel. De plek waar gewerkt wordt, wordt afgezet en verkeersregelaars zijn aanwezig om de doorstroming van fietsers in goede banen te leiden.

Tweede fase 

In de tweede fase wordt de fietstunnel aangepakt en kunnen fietsers twee weken lang heel beperkt gebruikmaken van de fietstunnel. Dit is vanaf maandag 23 mei 08.00 uur tot zondag 5 juni 08.00 uur. Er is een strook aanwezig in de spitsrichtingen. Dit betekent dat er in de ochtend van Zuid naar Noord en in de middag van Noord naar Zuid gefietst kan worden. Het verkeer dat tegen de spits in zou gaan leiden we via hekken naar de voetgangerstunnel toe. De voetgangerstunnel blijft open en kan worden gebruikt door fietsers. Er zijn dan geleidengoten aangelegd zodat de fietsen makkelijk de trap af kunnen richting de voetgangerstunnel. Houdt rekening met extra reistijd als u van Noord naar Zuid of andersom gaat.

Door: Nationale Transportgids 

14 juni '24 (13:15)

Druk bij autobedrijven na storing bij RDW

Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

14 juni '24 (12:15)

Files op wegen richting Duitsland vanwege identiteitscontroles

Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

14 juni '24 ( 9:01)

Slachtemarathon: Arriva zet negentig pendelbussen in

Zaterdag 15 juni 2024 nemen 13.500 mensen deel aan de Slachtemarathon. Dit Friese wandel- en hardloopevenement start dit jaar in Oosterbierum. De finish is circa 42 kilometer verderop in Raerd. Arriva zet deze dag een recordaantal pendelbussen in. Dat meldt Arriva.

14 juni '24 ( 7:00)

Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.