Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Fietstunnel van de Maastunnel twee weken beperkt bereikbaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Fietstunnel van de Maastunnel twee weken beperkt bereikbaar
Vanaf dit weekend zijn er werkzaamheden in de fietstunnel van de Maastunnel. Fietsers kunnen gebruikmaken van de voetgangerstunnel of een andere route nemen. Vanaf maandag 23 mei is de fietstunnel twee weken lang dicht. Dat meldt de gemeente Rotterdam. 

De vloer van de voorhallen en fietstunnel krijgt een nieuwe slijtlaag om de stroefheid te verhogen. Dit zorgt ervoor dat het niet glad wordt als het regent en fietsers niet wegslippen. De werkzaamheden bestaan uit twee fases.

Lift 

In de avond en nacht van 20, 21 en 22 mei tussen 20.00 uur en 08.00 uur kunt u niet met de roltrappen. Daarnaast zijn dan de entreehallen aan beide kanten afgesloten. De voetgangerstunnel blijft open, net zoals de lift. Alleen stopt de lift niet bij de fietstunnel.

Voetgangerstunnel 

Fietsers mogen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de voetgangerstunnel. Als u als fietser gebruikmaakt van de voetgangerstunnel vragen we u om rustig te fietsen.

Pendelbussen 

Als fietsers niet door de voetgangerstunnel willen, kunnen zij ook met pendelbussen die tijdelijk beschikbaar zijn. Deze vertrekken vanaf het Charloisse Hoofd op Zuid naar de Parkkade op Noord en andersom. Overdag (vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en zondag 22 mei) zijn de roltrappen en fietstunnel wel beschikbaar. Er kan wel enige hinder ontstaan vanwege werkzaamheden in de fietstunnel. De plek waar gewerkt wordt, wordt afgezet en verkeersregelaars zijn aanwezig om de doorstroming van fietsers in goede banen te leiden.

Tweede fase 

In de tweede fase wordt de fietstunnel aangepakt en kunnen fietsers twee weken lang heel beperkt gebruikmaken van de fietstunnel. Dit is vanaf maandag 23 mei 08.00 uur tot zondag 5 juni 08.00 uur. Er is een strook aanwezig in de spitsrichtingen. Dit betekent dat er in de ochtend van Zuid naar Noord en in de middag van Noord naar Zuid gefietst kan worden. Het verkeer dat tegen de spits in zou gaan leiden we via hekken naar de voetgangerstunnel toe. De voetgangerstunnel blijft open en kan worden gebruikt door fietsers. Er zijn dan geleidengoten aangelegd zodat de fietsen makkelijk de trap af kunnen richting de voetgangerstunnel. Houdt rekening met extra reistijd als u van Noord naar Zuid of andersom gaat.

Door: Nationale Transportgids 

07 oktober '22 (11:31)

Nostalgisch treinrijtuig te koop op Marktplaats

De Marrumer IJzeren Spoorweg Maatschappij (MIJSM) heeft op een bijzondere trein te koop gezet. Het gaat om een Blokkendoos-rijtuig uit 1925. Dit meldt Treinenweb.nl.

07 oktober '22 (11:26)

Provincie Drenthe spreekt met inwoners over mogelijke komst transferium langs A28

Hoeveel draagvlak is er voor de komst van een transferium langs de A28 bij De Punt? Eind deze maand gaat de provincie Drenthe tijdens enkele bijeenkomsten hierover in gesprek met mensen uit de omgeving. Dat meldt RTV Drenthe.

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

07 oktober '22 ( 9:24)

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay's chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

06 oktober '22 (11:26)

'Geloofwaardige innovaties moeten snel ingezet worden voor stikstofreductie'

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in het door hem gepresenteerde adviesrapport ‘Wat wel kan’ duidelijke inbreng van de agrarische sector overgenomen. Dat meldt ANP Expert Support.

06 oktober '22 ( 9:16)

Shell bij de winnaars op Beursplein 5 door hogere olieprijs

Olie- en gasconcern Shell stond woensdag bij de schaarse stijgers in de AEX-index op Beursplein 5. Het aandeel profiteerde van de gestegen olieprijzen. Die liepen op nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink minder waren geworden. Een eerder bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie fors beperken liet de oliemarkt in eerste instantie ongeroerd, omdat een beperking alom werd verwacht.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.