Ford en Volvo willen af van de verbrandingsmotor

Zo’n 28 bedrijven hebben een gezamenlijke oproep gedaan om de verbrandingsmotor te verbieden in 2035. Onder de bedrijven zijn naast milieubewuste sectoren ook de autofabrikanten Ford en Volvo. Hiermee hopen ze het Europese parlement richting een ambitieuzer productiebeleid te bewegen. Dit meldt Auto55. 

2050 

Binnen het parlement gaat het al geruime tijd over een verbod op verbrandingsmotoren voor 2035. Er ligt echter nog geen zwart-op-wit besluit. De toekomst is volgens Volvo en Ford elektrisch rijden en bij hun oproep weren zij zich zelfs tegen hybridemotoren. Met dit doel hoopt men in 2050 geen enkele verbrandingsmotor op de weg te zien.

Laadpunten

Impliciet in de oproep is ook de vraag naar meer elektrische infrastructuur. Volgens Ford en Volvo zijn er nog te weinig laadpunten om een betrouwbare hoeveelheid energie aan te leveren. Critici benoemen dat het een pr-stunt is van deze autobedrijven omdat ze al eerder hadden aangekondigd om volledig elektrisch te gaan. Hun handtekening onder dit akkoord bevestigt een beleid dat ze al eerder hadden bedacht.

Door: Nationale Transportgids