Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dienstverlener TransHeroes investeert 1.1 miljoen euro in online platform

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
Dienstverlener TransHeroes investeert 1.1 miljoen euro in online platform
TransHeroes | Smart Logistics Provider gaat de aankomende 3 jaar ruim 350.000,- euro per jaar investeren in haar online transport platform. Het geld hiervoor wordt beschikbaar gesteld door het moederbedrijf van de logistiek dienstverlener. Met het groeigeld wil het management team van TransHeroes de applicatie verder uitbouwen en optimaliseren. Dat meldt TransHeroes BV. 

De logistiek dienstverlener wil met de investering in de online applicatie meer terrein winnen tussen de start-ups als Shypple, Flexport en Quicargo. "Met de voorbereidingen voor onze TransPortal zijn we al bezig sinds 2017. Het is allemaal begonnen met het online kunnen berekenen van je (internationale) wegtransport. Inmiddels zijn we al een aantal versies verder en hebben we in januari de laatste versie van de “TransPortal” gelanceerd. Het enthousiasme onder de klanten is dermate groot dat we nu besloten hebben om fors door te investeren in onze online applicatie. Inmiddels hebben we al voor ruim 500.000,- euro aan software op de balans staan, dat bedrag gaat de aankomende 3 jaar verdrievoudigen." Aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes.

Start-ups 

Volgens Asveld zal de wereld van transport en logistiek enorm veranderen de aankomende periode. Asveld zegt hierover: "De traditionele expediteur bestaat niet meer over 10 jaar, daar ben ik van overtuigd. Er zijn heel wat logistieke startups momenteel, maar je ziet ook dat het erg moeilijk blijkt voor die partijen om een rendabel business model te exploiteren. In mijn optiek moet de expediteur van de toekomst inspelen op de behoefte tot online communicatie, echter blijft het vakmanschap én de persoonlijke aandacht van enorm groot belang. De start-ups kunnen over het algemeen erg goed geld uitgeven, maar geld verdienen blijkt een stuk lastiger. Als ik naar ons bedrijf kijk zijn de marges ook flinterdun, maar zijn we wel winstgevend."

Internationaal transport 

De huidige TransPortal van TransHeroes is volledig gericht op internationaal transport. Dit kan zowel transport over de weg, zeevracht als luchtvracht zijn. Jan Dekker, IT verantwoordelijke en COO van TransHeroes vertelt: “Je ziet dat de concurrenten die we online hebben met name gefocust zijn op zeevracht. Echter, de MKB klant die wij bedienen heeft ook wegtransport en incidenteel een luchtvracht zending. Het is dan ideaal om alles binnen één portaal te boeken en te beheren.”

Koppelingsmogelijkheden 

De aankomende investering zal worden gebruikt voor het opbouwen van een eigen development team, verdere ontwikkeling van de user interface en voor het optimaliseren van de API koppelingsmogelijkheden met klanten. Jan Dekker: “Wij hebben de huidige versie extern laten ontwikkelen, maar we komen nu in de fase om het in eigen beheer verder uit te bouwen. De eerste software ontwikkelaars en data analisten zijn aangenomen. Langzaam transformeren wij van traditionele expediteur naar een software bedrijf, maar we houden de persoonlijke aansluiting bij de klant.”

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: TransHeroes BV

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

07 oktober '22 ( 9:24)

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen Tesla Semi

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi cola en Lay's chips, krijgt als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd volgens Musk.

06 oktober '22 (11:26)

'Geloofwaardige innovaties moeten snel ingezet worden voor stikstofreductie'

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft in het door hem gepresenteerde adviesrapport ‘Wat wel kan’ duidelijke inbreng van de agrarische sector overgenomen. Dat meldt ANP Expert Support.

06 oktober '22 ( 9:16)

Shell bij de winnaars op Beursplein 5 door hogere olieprijs

Olie- en gasconcern Shell stond woensdag bij de schaarse stijgers in de AEX-index op Beursplein 5. Het aandeel profiteerde van de gestegen olieprijzen. Die liepen op nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink minder waren geworden. Een eerder bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) de olieproductie fors beperken liet de oliemarkt in eerste instantie ongeroerd, omdat een beperking alom werd verwacht.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.

04 oktober '22 ( 8:59)

Autobedrijven verkopen bijna vijf procent minder nieuwe personenauto's

Autobedrijven hebben dit jaar tot en met september bijna 5 procent minder nieuwe personenauto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldden brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging en dataspecialist RDC. Volgens hen komt dat vooral door leveringsproblemen als gevolg van onder meer wereldwijde chiptekorten en de oorlog in Oekraïne.

03 oktober '22 (10:48)

De Nederlandse industrie krimpt voor het eerst in twee jaar tijd

De Nederlandse industrie had in september voor het eerst in twee jaar te maken met krimp. Dat kwam vooral doordat productiebedrijven veel minder nieuwe orders kregen, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi), die elke maand de bedrijvigheid in de industrie meet.