Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dienstverlener TransHeroes investeert 1.1 miljoen euro in online platform

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Dienstverlener TransHeroes investeert 1.1 miljoen euro in online platform
TransHeroes | Smart Logistics Provider gaat de aankomende 3 jaar ruim 350.000,- euro per jaar investeren in haar online transport platform. Het geld hiervoor wordt beschikbaar gesteld door het moederbedrijf van de logistiek dienstverlener. Met het groeigeld wil het management team van TransHeroes de applicatie verder uitbouwen en optimaliseren. Dat meldt TransHeroes BV. 

De logistiek dienstverlener wil met de investering in de online applicatie meer terrein winnen tussen de start-ups als Shypple, Flexport en Quicargo. "Met de voorbereidingen voor onze TransPortal zijn we al bezig sinds 2017. Het is allemaal begonnen met het online kunnen berekenen van je (internationale) wegtransport. Inmiddels zijn we al een aantal versies verder en hebben we in januari de laatste versie van de “TransPortal” gelanceerd. Het enthousiasme onder de klanten is dermate groot dat we nu besloten hebben om fors door te investeren in onze online applicatie. Inmiddels hebben we al voor ruim 500.000,- euro aan software op de balans staan, dat bedrag gaat de aankomende 3 jaar verdrievoudigen." Aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes.

Start-ups 

Volgens Asveld zal de wereld van transport en logistiek enorm veranderen de aankomende periode. Asveld zegt hierover: "De traditionele expediteur bestaat niet meer over 10 jaar, daar ben ik van overtuigd. Er zijn heel wat logistieke startups momenteel, maar je ziet ook dat het erg moeilijk blijkt voor die partijen om een rendabel business model te exploiteren. In mijn optiek moet de expediteur van de toekomst inspelen op de behoefte tot online communicatie, echter blijft het vakmanschap én de persoonlijke aandacht van enorm groot belang. De start-ups kunnen over het algemeen erg goed geld uitgeven, maar geld verdienen blijkt een stuk lastiger. Als ik naar ons bedrijf kijk zijn de marges ook flinterdun, maar zijn we wel winstgevend."

Internationaal transport 

De huidige TransPortal van TransHeroes is volledig gericht op internationaal transport. Dit kan zowel transport over de weg, zeevracht als luchtvracht zijn. Jan Dekker, IT verantwoordelijke en COO van TransHeroes vertelt: “Je ziet dat de concurrenten die we online hebben met name gefocust zijn op zeevracht. Echter, de MKB klant die wij bedienen heeft ook wegtransport en incidenteel een luchtvracht zending. Het is dan ideaal om alles binnen één portaal te boeken en te beheren.”

Koppelingsmogelijkheden 

De aankomende investering zal worden gebruikt voor het opbouwen van een eigen development team, verdere ontwikkeling van de user interface en voor het optimaliseren van de API koppelingsmogelijkheden met klanten. Jan Dekker: “Wij hebben de huidige versie extern laten ontwikkelen, maar we komen nu in de fase om het in eigen beheer verder uit te bouwen. De eerste software ontwikkelaars en data analisten zijn aangenomen. Langzaam transformeren wij van traditionele expediteur naar een software bedrijf, maar we houden de persoonlijke aansluiting bij de klant.”

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: TransHeroes BV

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.