Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vakbond CNV blijft weg van acties in streekvervoer

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vakbond CNV blijft weg van acties in streekvervoer
CNV Vakmensen doet komende tijd niet mee met stakingsacties in het openbaar vervoer. De bond meldt dat veel bussen en trams tijdens de acties gewoon zullen rijden. Eerder kondigde collega-vakbond FNV estafettestakingen in het streekvervoer aan uit onvrede over het verloop van de cao-onderhandelingen. Die acties beginnen woensdag in het noordoosten van het land, bij de standplaatsen Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen.

CNV Vakmensen legde het eindbod van de werkgevers in februari neutraal voor aan de leden. Die hebben het met een tweederdemeerderheid geaccepteerd, zegt CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi. "Het is een eindbod met een loonsverhoging en een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken; dat zijn voor onze leden belangrijke zaken. Dus dit is voor ons nu niet het moment om actie te voeren."

Verwarring

Volgens Evert Jan van de Mheen, mede-onderhandelaar van het CNV is in het land verwarring ontstaan over de stakingsacties van chauffeurs komende tijd. "Het beeld dat de acties namens alle chauffeurs plaatsvinden, klopt in ieder geval niet’, zegt Van de Mheen. ‘Wij gaan onze leden niet oproepen om actie te voeren, dus veel bussen en trams zullen komende tijd gewoon rijden."

Van de Mheen laat weten dat het CNV de acties van collega-bond FNV wel respecteert. "Onze leden gaan geen ritten van stakers overnemen. Met de werkgevers en met de FNV-collega’s hebben we daar goede afspraken over gemaakt, zodat chauffeurs die wel willen werken niet in de problemen komen."

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.