Trambaan op de Sebastiaansbrug in Delft

Aannemer Sagittarius gaat voor tramlijn 19 de trambaan aanleggen op de Sint Sebastiaansbrug. Het werk duurt van maandag 9 mei tot en met woensdag 1 juni. De aannemer werkt ook op zaterdag. Dat meldt de gemeente Delft. 

De werktijden zijn van 07.00 – 19.00 uur. Zo wordt de geluidshinder voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. Het aanleggen – en aansluiten van verschillende kabels in de basculekelder gebeurt ’s nachts. Er kan dan enige hinder zijn.

Busbaan 

Tijdens het werk is de busbaan dicht. Bussen rijden over de rijbaan voor autoverkeer. In de ochtend – en avondspits zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De rest van de dag staan de verkeerslichten op knipperen.

Fietspad 

Het fietspad aan de kant van roeivereniging Laga is afgesloten. Fietsers rijden om via de Hambrug. Het voetpad naast de OV-banen blijft gewoon open.

Mobiele kraan 

In de nacht van zaterdag 21 mei op zondag 22 mei is de brug voor de scheepvaart gestremd. De aannemer legt dan met een mobiele kraan de spoorstaven in de spoorgoten. Dit is op het bewegende deel van de brug.

Door: Nationale Transportgids