Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

FNV dreigt met acties in streekvervoer als er geen betere cao komt

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
FNV dreigt met acties in streekvervoer als er geen betere cao komt
Vakbond FNV dreigt met acties in het streekvervoer als werkgevers niet voor begin mei met een beter cao-voorstel komen. Daarbij worden werkonderbrekingen en stakingen niet uitgesloten. FNV-leden hebben het eindbod van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) massaal weggestemd, aldus de vakbond. VWOV-voorzitter Fred Kagie zegt verrast te zijn over de dreiging vanuit FNV, juist omdat vakbond CNV wel akkoord ging met het laatste voorstel.

FNV zegt dat leden onder meer willen dat de lonen meestijgen met de inflatie en dat die met 100 euro bruto per maand stijgen. "De mensen in het streekvervoer hebben te maken met een zeer hoge werkdruk, hoog ziekteverzuim en oplopende personeelskrapte", aldus FNV-bestuurder Marijn van der Gaag. "Al jaren onderhandelen we voor een lagere werkdruk, maar de werkdruk en het ziekteverzuim blijven maar stijgen."

VWOV zegt al meer geboden te hebben dan eigenlijk kon en dat het voorstel het maximale is. "Het is heel ingewikkeld om op deze eisen in te gaan. Het zijn er enorm veel en dat kan helemaal niet", meent Kagie. "Bij ons is geen ruimte."

Onverantwoordelijk

Bang voor acties is de voorzitter niet. "Mensen die nu gaan actievoeren in crisistijd, zijn heel onverantwoordelijk bezig." Volgens hem kampen bedrijven in het streekvervoer nog sterk met de gevolgen van de coronacrisis, die ervoor zorgde dat er minder gereisd werd. FNV heeft de werkgevers tot 3 mei gegeven om te reageren en zegt daarna met leden te gaan overleggen over te nemen stappen. VWOV zegt voor die datum met een reactie te komen.

Door: ANP

30 september '22 (11:32)

Ook Limburg haalt omgekeerde vlaggen weg bij provinciale wegen

Na Brabant gaat ook Limburg de omgekeerde vlaggen langs de provinciale wegen weghalen. Dat heeft te maken met de herfst en het toenemende onstuimige weer, waardoor de kans groter is dat vlaggen losraken, afscheuren en terecht kunnen komen op voorruiten van auto's of in het gezicht van motorrijders of fietsers.

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC.

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.

30 september '22 ( 9:13)

Opnieuw lokaal erg mistig tot halverwege de ochtend

Het is vrijdagochtend weer erg mistig. Weggebruikers moeten daar rekening mee houden, volgens Weeronline kan er op sommige plaatsen minder dan 200 meter zicht zijn. Volgens het weerbureau duurt de mist tot halverwege de ochtend.

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.