Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lightyear gaat beperkt aantal zonneauto's maken voor deelplatform MyWheels

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Lightyear gaat beperkt aantal zonneauto's maken voor deelplatform MyWheels
Wie graag in een zonneauto van Lightyear wil rijden kan daarvoor straks ook terecht op deelplatform MyWheels. Volgens een nieuwe deal zal het Nederlandse zonneautobedrijf volgend jaar een beperkt aantal exemplaren van zijn eerste model aanbieden op MyWheels. Als over een paar jaar het tweede model beschikbaar is, gaan er vervolgens 5000 exemplaren naar het deelplatform.

Zo heeft Lightyear opnieuw een grote afnemer gevonden, terwijl het eerste elektrische voertuig met geïntegreerde zonnepanelen van de start-up nog niet eens in productie is. Eerder werden ook al 5000 exemplaren van het tweede model verkocht aan lease-onderneming LeasePlan. Hoeveel geld er met de deals is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

Lightyear One

De Lightyear One is het eerste model van Lightyear en wordt als het goed is eind dit jaar geleverd aan de eerste klanten. Dit luxemodel is erg duur en niet geschikt voor het grote publiek, vandaar dat er maar een beperkt aantal wordt gemaakt. Dat moet anders zijn bij de Lightyear Two, die een massamarktmodel moet worden en vanaf 2024 of 2025 voor een prijs vanaf 30.000 euro op de markt moet komen.

Lightyear is opgericht door oud-studenten van de TU/e in Eindhoven. Het bedrijf profileert zich als het eerste Nederlandse automerk sinds DAF en Spyker. De ontwikkeling van nieuwe voertuigen gebeurt in Helmond, maar de auto's worden geproduceerd in een fabriek in Finland.

Door: ANP

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

21 mei '24 ( 6:00)

Snelle toename aantal taxibedrijven

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

20 mei '24 (13:45)

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven en werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.