Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

PostNL praat verder met vakbonden na actie voor betere cao

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
PostNL praat verder met vakbonden na actie voor betere cao
Vakbond FNV heeft met een tiental PostNL-medewerkers actiegevoerd voor een hoger loon en meer vaste medewerkers bij het post- en pakkettenbedrijf. Dat gebeurde bij het Marriott Hotel in Den Haag, waar dinsdagmiddag de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is van PostNL. Daar zei het bedrijf verder te gaan overleggen met vakbonden over verhoging van de lonen.

De actievoerders hadden bij het hotel voor aandeelhouders fictieve cheques van 250 miljoen euro, waarmee zij de keuze konden maken tussen aandelen inkopen of medewerkers steunen. De cheque konden zij in het passende vak van een nagemaakte brievenbus te stoppen. Veel animo om daaraan mee te doen vanuit aandeelhouders was daar niet voor. "Ik heb niets met de FNV", zei een van de mannen.

Het was geen grote actie, want voor veel personeel was het volgens FNV-bestuurder Maadey Meuleman gewoon een werkdag. "We roepen op tot goed werkgeverschap en vragen aandeelhouders te kiezen voor de medewerkers", verklaarde de bestuurder de reden van de actie.

Arbeidsvoorwaarden

In reactie op vragen over de arbeidsvoorwaarden zei PostNL tijdens de vergadering dat gesprekken over loonsverhogingen lopen via de vakbonden, omdat 90 procent van het personeel in Nederland werkt via een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). "Inflatie speelt wel degelijk rol in de onderhandelingen en ook in het aanbod dat wij doen aan vakbonden. We zien dat daarin wat moet veranderen."

Volgens topvrouw Herna Verhagen werkt het post- en pakkettenbedrijf met "een flexibele schil van 10 procent" aan werknemers zonder direct dienstverband, "om pieken en dalen in drukte op te vangen". "Er zijn afspraken om de flexibiliteit die we hebben te verminderen", aldus Verhagen. Zo zijn de afgelopen tijd aan bezorgers met contracten voor bepaalde tijd contracten voor onbepaalde tijd aangeboden en zijn honderden uitzendkrachten in dienst genomen.

Door: ANP

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC. 

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.

30 september '22 ( 9:13)

Opnieuw lokaal erg mistig tot halverwege de ochtend

Het is vrijdagochtend weer erg mistig. Weggebruikers moeten daar rekening mee houden, volgens Weeronline kan er op sommige plaatsen minder dan 200 meter zicht zijn. Volgens het weerbureau duurt de mist tot halverwege de ochtend.

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.