Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Testperiode doseren toestroom A2 bijna van start

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Testperiode doseren toestroom A2 bijna van start
Vanaf de zomer 2021 is door Rijkswaterstaat, provincies Noord-Brabant en Gelderland en gemeenten Maasdriel en ’s-Hertogenbosch hard gewerkt om de benodigde systemen voor netwerkbreed gecoördineerd verkeersmanagement (NGV) op de A2 technisch geschikt te maken. Meerdere verkeerslichten zijn aangepast, signaalgevers geplaatst en ook zijn technische verbindingen gerealiseerd met de verkeersmanagementcentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat. Met NGV doseren we bij dreigende file de toestroom naar de A2 om het ontstaan van de file uit te stellen. Inmiddels zijn (bijna) alle locaties gereed en zijn we gestart met het bepalen van de juiste instellingen voor NGV. Eerst met ‘droog oefenen’ achter de computer. Van 12 tot en met 22 april schakelen we NGV ook op straat in. Met de praktijkkennis die dan wordt opgedaan worden de instellingen van NGV verder verfijnd. Dat meldt de gemeente 's-Hertogenbosch.

De problemen op de A2 en de situatie op de lokale wegen zijn aanleiding om te werken met NGV. Zo is er een samenhang tussen de verkeerssituatie op de ring A2/A59 en de verkeerssituatie op provinciale wegen en in gemeenten. Wanneer het verkeer vaststaat op de ring, merken weggebruikers dat bijvoorbeeld in 's-Hertogenbosch waar ook vertraging optreedt.

File uitstellen 

NGV is onderdeel van het MIRT-Programma A2 Deil-’s-Hertogenbosch-Vught. Dit programma werkt zowel voor de korte als lange termijn aan het verminderen van de fileproblematiek op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught. Het doel van NGV is op korte termijn het optimaliseren van de verkeersafwikkeling op de A2 en bij de aansluitingen met het onderliggend wegennet. Dit doen we door bij (dreigende) drukte op de A2 de toestroom naar de A2 te doseren en daarmee het ontstaan van de file uit te stellen. De verkeerslichten bij de aansluitingen staan dan telkens kort op groen om kleine(re) groepjes auto’s door te laten. Hiervoor zijn op meerdere locaties de verkeerslichten aangepast en zijn signaalgevers geplaatst. Dit betreft de volgende locaties:

* Aansluiting 48 Rosmalen (A59)
* Aansluiting 47 Maaspoort (A59)
* Aansluiting 20 Rosmalen (A2)
* Aansluiting 21 Veghel/N279 (A2)
* Aansluiting 19 Kerkdriel (A2) – in voorbereiding

Testperiode 

Tijdens de avondspits op 12 april schakelen we NGV in. Gedurende deze testperiode kan het voorkomen dat op deze locaties de signaalgevers aanspringen (“WACHTEN, FILE SNELWEG”) en de doseerfunctie wordt ingeschakeld. U ervaart dan kortere groentijden dan voorheen en staat mogelijk iets langer te wachten voordat u de A2 op mag rijden. Door een betere doorstroming op de A2 verbetert uw totale reistijd. Op 22 april wordt na de avondspits het NGV weer tijdelijk uitgeschakeld.

Heeft u tijdens de testperiode een ervaring met NGV die u met ons wilt delen, dan kan dat via de BuitenBeter app. Zo helpt u ons systeem verder te verbeteren. Wij vragen u dan de situatie zo goed mogelijk te omschrijven en het tijdstip erbij te vermelden. Rij MONO: gebruik de BuitenBeter app niet als u rijdt.

Evaluatie 

Na de proefperiode evalueren we de opgedane kennis en passen we waar nodig de instellingen aan. Op basis van die evaluatie wordt bepaald wanneer NGV definitief ingeschakeld wordt.

Door: Nationale Transportgids 

04 oktober '22 (12:52)

Uitreiking TVM Awards op TT Circuit in Assen

Zaterdag 1 oktober vond op het TT Circuit in Assen het NK Veiligste Chauffeur 2022 plaats. Twintig finalisten lieten er hun kunnen zien. Winnaar van de wedstrijd werd de Friese vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker. Dat meldt Transportlogistiek.nl.

04 oktober '22 (12:10)

Gemeente Krimpenerwaard wil groei regio door betere bereikbaarheid

Wat is in de regio Rotterdam nodig om de knelpunten in het openbaar vervoer en het verkeer op te lossen om meer groei van deze regio mogelijk te maken? Daar is onderzoek naar gedaan. De gemeente Krimpenerwaard geeft op haar website aan zich hard te maken voor een betere bereikbaarheid. En om nadrukkelijk in te zetten op maatregelen die zorgen voor een betere doorstroming via de Algeracorridor.

04 oktober '22 (14:34)

Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (13:30)

Rechtbank houdt transportbedrijf niet verantwoordelijk voor dood werknemer

Een transportbedrijf uit Alblasserdam is niet verantwoordelijk voor het creëren van een gevaarlijke situatie voor haar werknemers. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Een werknemer van het bedrijf kwam namelijk om het leven toen hij in de loods van een ladder viel. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 ( 9:50)

In Driebergen is een autodief opgepakt na een lange politieachtervolging

Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.

04 oktober '22 ( 8:59)

Autobedrijven verkopen bijna vijf procent minder nieuwe personenauto's

Autobedrijven hebben dit jaar tot en met september bijna 5 procent minder nieuwe personenauto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldden brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging en dataspecialist RDC. Volgens hen komt dat vooral door leveringsproblemen als gevolg van onder meer wereldwijde chiptekorten en de oorlog in Oekraïne.

03 oktober '22 (10:48)

De Nederlandse industrie krimpt voor het eerst in twee jaar tijd

De Nederlandse industrie had in september voor het eerst in twee jaar te maken met krimp. Dat kwam vooral doordat productiebedrijven veel minder nieuwe orders kregen, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi), die elke maand de bedrijvigheid in de industrie meet.

30 september '22 (11:32)

Ook Limburg haalt omgekeerde vlaggen weg bij provinciale wegen

Na Brabant gaat ook Limburg de omgekeerde vlaggen langs de provinciale wegen weghalen. Dat heeft te maken met de herfst en het toenemende onstuimige weer, waardoor de kans groter is dat vlaggen losraken, afscheuren en terecht kunnen komen op voorruiten van auto's of in het gezicht van motorrijders of fietsers.

30 september '22 (10:02)

Genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 gepubliceerd. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt. Dit meldt NKC.

30 september '22 ( 9:49)

Rotterdam onttrekt stroom uit elektrische auto’s in zoektocht naar vermogen

Het snelgroeiende aantal elektrische auto’s stelt steeds hogere eisen aan de aansluitingen van gebouwen waar deze voertuigen opladen. Ook de gemeente Rotterdam krijgt, als gevolg van de elektrificatie van haar eigen vloot, te maken met piekbelastingen. Elektrische auto’s die zélf elektriciteit terugleveren kunnen dan uitkomst bieden. Dat blijkt uit analyse van de in zes maanden tijd verzamelde data uit het V2x pilotproject van BMW, Rotterdam en TotalEnergies Marketing Nederland. Dit meldt BMW Group Nederland.