Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mogelijke klant VDL Nedcar houdt vast aan productieverwachtingen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
De Amerikaanse maker van elektrische voertuigen Rivian houdt ondanks leveringsproblemen en uitdagingen door corona vast aan zijn plannen om dit jaar 25.000 pick-ups, SUVs en bestelbusjes te produceren. In de eerste drie maanden van het jaar waren dat er 2553 en leverde het bedrijf 1227 voertuigen af aan klanten. Rivian voert gesprekken met de Nederlandse autofabriek VDL Nedcar om ook hier voertuigen te gaan produceren.

Rivian maakte eerder dit jaar al bekend dat de oorlog in Oekraïne voor meer problemen met de levering van onderdelen en materialen zorgt. Het bedrijf schroefde daardoor ook de prijzen voor zijn voertuigen op. Voor mensen die soms al jaren geleden een auto hadden gereserveerd maakte Rivian in eerste instantie geen uitzondering, maar dat leverde een golf aan annuleringen op. Daarop maakte het Californische bedrijf voor die groep klanten alsnog een draai.

In een fabriek in het plaatsje Normal in de Amerikaanse staat Illinois produceerde Rivian sinds afgelopen september nu ongeveer 3600 auto's. De geplande productie van 25.000 voertuigen dit jaar is de helft van de maximale capaciteit, en is het gevolg van leveringsproblemen.

Twee consumentenmodellen

Rivian heeft twee consumentenmodellen, de R1T pick-up en de R1S SUV, die veel op elkaar lijken. Daarnaast heeft het een elektrische bestelbus waarvan het bedrijf er duizenden aan investeerder Amazon gaat leveren. Ongeveer 10.000 van de 25.000 voertuigen die het wil bouwen zijn bestelbussen.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.