Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

'Drukte bij tankstations vergelijkbaar met hoe het voor corona was'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
'Drukte bij tankstations vergelijkbaar met hoe het voor corona was'
Door de verlaging van de accijnzen op brandstoffen is het "ouderwets druk" bij tankstations, maar uitzonderlijke situaties blijven uit, laat de Belangenvereniging Tankstations (BETA) weten namens zelfstandige pomphouders. "Het is qua drukte vergelijkbaar met hoe het was voor corona en de oorlog in Oekraïne", stelt voorzitter Ewout Klok van BETA.

Dat overdreven drukte is uitgebleven komt volgens Klok door het feit dat de accijnsverlaging tot het einde van het jaar duurt. "Als mensen het nu te druk vinden komen ze vanavond wel, of morgen. Er zit geen druk op." Daarnaast speelt het winterse weer mogelijk een rol. "Er zullen toch mensen zijn die vanwege sneeuw vandaag niet de weg op gaan." Bij Kloks eigen tankstation in Hoogeveen is de sneeuw inmiddels weer weggesmolten.

Ook bij Fieten, dat 48 tankstations heeft in met name het noorden en oosten van het land, merken ze ook dat het wel wat drukker is dan normaal en zeker ook drukker dan de afgelopen dagen toen veel mensen de accijnsverlaging afwachtten. "We kregen de afgelopen dagen al belletjes van boeren en ondernemers die zeker wilden weten dat er vandaag of morgen voldoende brandstof is. We zijn dus druk met bevoorraden en denken zelfs op zondag tankwagens te moeten laten rijden."

Voorraden

Ook Haan, dat 160 tankstations heeft, zorgde voor veel voorraden. "Onze tankwagens rijden af en aan, maar door het slechte weer wordt het wellicht iets minder druk dan we vooraf hadden voorzien." Bij TotalEnergies merken ze ook nog geen extreme drukte bij de tankstations.

De adviesprijs van benzine daalde ten opzichte van donderdag met 21 cent, wat meer is dan de accijnsverlaging van 17 cent. Dat komt omdat er normaal gesproken ook nog btw wordt gerekend bovenop de accijns en de olieprijs de afgelopen dagen ook daalde. Op enkele plaatsen kost benzine weer net onder de 2 euro per liter. Diesel, waarvan de adviesprijs gemiddeld 13,5 cent omlaag ging, is op meer plekken voor minder dan 2 euro per liter te krijgen. De adviesprijzen van respectievelijk 2,251 voor benzine en 2,159 euro voor diesel hoeven doorgaans alleen langs de snelweg te worden betaald.

Door: ANP

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.