Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Drukte bij tankstations vergelijkbaar met hoe het voor corona was'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
'Drukte bij tankstations vergelijkbaar met hoe het voor corona was'
Door de verlaging van de accijnzen op brandstoffen is het "ouderwets druk" bij tankstations, maar uitzonderlijke situaties blijven uit, laat de Belangenvereniging Tankstations (BETA) weten namens zelfstandige pomphouders. "Het is qua drukte vergelijkbaar met hoe het was voor corona en de oorlog in Oekraïne", stelt voorzitter Ewout Klok van BETA.

Dat overdreven drukte is uitgebleven komt volgens Klok door het feit dat de accijnsverlaging tot het einde van het jaar duurt. "Als mensen het nu te druk vinden komen ze vanavond wel, of morgen. Er zit geen druk op." Daarnaast speelt het winterse weer mogelijk een rol. "Er zullen toch mensen zijn die vanwege sneeuw vandaag niet de weg op gaan." Bij Kloks eigen tankstation in Hoogeveen is de sneeuw inmiddels weer weggesmolten.

Ook bij Fieten, dat 48 tankstations heeft in met name het noorden en oosten van het land, merken ze ook dat het wel wat drukker is dan normaal en zeker ook drukker dan de afgelopen dagen toen veel mensen de accijnsverlaging afwachtten. "We kregen de afgelopen dagen al belletjes van boeren en ondernemers die zeker wilden weten dat er vandaag of morgen voldoende brandstof is. We zijn dus druk met bevoorraden en denken zelfs op zondag tankwagens te moeten laten rijden."

Voorraden

Ook Haan, dat 160 tankstations heeft, zorgde voor veel voorraden. "Onze tankwagens rijden af en aan, maar door het slechte weer wordt het wellicht iets minder druk dan we vooraf hadden voorzien." Bij TotalEnergies merken ze ook nog geen extreme drukte bij de tankstations.

De adviesprijs van benzine daalde ten opzichte van donderdag met 21 cent, wat meer is dan de accijnsverlaging van 17 cent. Dat komt omdat er normaal gesproken ook nog btw wordt gerekend bovenop de accijns en de olieprijs de afgelopen dagen ook daalde. Op enkele plaatsen kost benzine weer net onder de 2 euro per liter. Diesel, waarvan de adviesprijs gemiddeld 13,5 cent omlaag ging, is op meer plekken voor minder dan 2 euro per liter te krijgen. De adviesprijzen van respectievelijk 2,251 voor benzine en 2,159 euro voor diesel hoeven doorgaans alleen langs de snelweg te worden betaald.

Door: ANP

21 juni '24 (13:30)

Veiligheid openbaar vervoer wordt 'speerpunt' voor PVV-staatssecretaris Jansen

De aanpak van agressie en geweld in treinen en bussen wordt "100 procent zeker een van de speerpunten" voor aanstaand staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu). Dat zegt de PVV'er tijdens een hoorzitting waarin de Tweede Kamer kennis kan maken met aspirant-bewindslieden.

21 juni '24 (13:15)

Afgesloten rijstrook op brug A7 richting Amsterdam gaat weer open

Een afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend gaat zaterdagochtend weer open, meldt Rijkswaterstaat. Er wordt gewerkt aan het versterken van de brug en dat heeft de afgelopen tijd geleid tot veel vertraging voor het verkeer.

21 juni '24 ( 9:30)

Scooterrijdster bij botsing in Vught omgekomen

Een 33-jarige vrouw uit Den Bosch is om het leven gekomen door een botsing in Vught. De vrouw reed op een scooter en kwam donderdag rond 22.00 uur op de Boxtelseweg in botsing met een auto, meldt de politie.

21 juni '24 ( 6:15)

Concert Taylor Swift in Amsterdam: pendelbussen in trek

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 (12:00)

Pinkpop sluit deel van parkeerterrein af na vele regen

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 ( 8:15)

Busverkeer Qbuzz weer opgestart na storing

Het busverkeer bij Qbuzz wordt weer opgestart, meldt de vervoerder op X. Eerder donderdagochtend werd gemeld dat er geen bussen reden als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

20 juni '24 ( 8:15)

Ook in andere Europese landen minder elektrische auto's verkocht

De autoverkoop pakte vorige maand niet alleen in Nederland lager uit. Ook in andere landen in Europa zakten de verkopen van nieuwe personenwagens terug na een opleving in de maand ervoor, komt naar voren uit maandcijfers van de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Met name bij elektrische auto's was sprake van stevige minnen.

19 juni '24 (14:15)

1,45 euro voor ritje door nieuwe Blankenburgtunnel

Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een automobilist 1,45 euro per keer. Voor zware voertuigen zoals vrachtwagens wordt het tarief 8,70 euro. Dat maakte de RDW bekend op de dag dat de camera's werden opgehangen die nodig zijn voor de tolheffing.

19 juni '24 (12:30)

Bestuurder zware elektrische bus mag jaar langer met B-rijbewijs rijden

Bestuurders van zware elektrische bestelbussen mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur). Vanaf 1 juli zouden zij een C-rijbewijs voor vrachtwagens nodig hebben, maar Harbers wil de huidige gedoogsituatie met een jaar verlengen. Daarna komt Brussel waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere voertuigen. Het gaat alleen om bestuurders die vóór 1 oktober vorig jaar een zware bestelbus hebben gekocht.

19 juni '24 (11:15)

Rollerbank voor controle fatbikes bij alle politie-eenheden

Alle politie-eenheden in Nederland beschikken nu over een rollerbank om te controleren of fatbikes, elektrische fietsen en speedpedelecs harder kunnen dan is toegestaan. Het was de bedoeling dat de testapparaten al in april voor alle bijna 250 eenheden beschikbaar zouden zijn, maar dat plan liep vertraging op.