Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tankstations bereiden zich voor op verlaging van brandstofaccijnzen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tankstations bereiden zich voor op verlaging van brandstofaccijnzen
Tankstations bereiden zich voor op de verlagingen van accijnzen op brandstof die vrijdag ingaan. Voorraden moeten helemaal zijn aangevuld vanwege de drukte die wordt verwacht. Gezien die verwachte extra toestroom wordt meer personeel ingezet. De laatste dagen met de nog duurdere benzine en diesel verlopen juist rustiger, zegt de Belangenvereniging Tankstations (BETA) namens zelfstandige pomphouders.

Voorzitter Ewout Klok verkocht woensdag bij zijn eigen tankstation 15 procent minder dan een dag eerder. "Dat zal vandaag niet heel anders zijn." Vooral particulier verkeer wacht volgens hem even met de tank volgooien. Vrijdag gaan de accijnzen op benzine en diesel met respectievelijk 17 en 11 cent omlaag. "Op een volle tank brandstof scheelt dat al snel 10 euro", aldus Klok.

De rustigste dag ooit voor tankstations, waar consumentencollectief UnitedConsumers rekening mee hield, verwacht de BETA-voorzitter niet donderdag. "Het is wel vaker heel rustig geweest, zoals na de invoering van het ‘kwartje van Kok’." In 1991 verhoogde toenmalig minister van Financiën Wim Kok de benzineaccijns om de rijksbegroting op orde te krijgen. "Gezien mijn omzet van de ochtend, wordt het niet de rustigste dag ooit", meent Klok.

Bevoorrading

Pomphouders willen vanwege de accijnsverlaging donderdag met een zo klein mogelijke voorraad eindigen, zodat zij niet de brandstof die zij nog met een hogere accijns inkochten, voor minder hoeven te verkopen. Gezien de verwachte drukte willen zij vrijdag zo snel mogelijk na middernacht wel hun tanks helemaal vol hebben. "Het wordt vannacht een logistiek dingetje dat al die tankstations bevoorraad moeten worden, maar dat gaat wel goed", verwacht Klok.

Extra personeel wordt ingezet om het verkeer te regelen zodat er "geen langdurige wachttijden zijn door mensen die onnodig op de plek blijven staan".

Door: ANP

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

04 december '23 ( 6:00)

Minder grote omzetstijging auto- en motorbranche

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

01 december '23 (15:00)

Achmea wil uitstoot verzekerde auto's omlaag krijgen

Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

01 december '23 (12:45)

Lichte stijging autoverkopen in november: automarkt 'normaliseert'

Autofabrikanten verkochten in november nog maar iets meer auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging wijst dat op een normalisering van de markt voor personenauto's, na maanden van sterke stijgingen.

01 december '23 ( 8:27)

Van Eijsingabrug in Oegstgeest anderhalve dag afgesloten

De Van Eijsingabrug in Oegstgeest is van donderdag 7 december (07.00 uur) tot en met vrijdag 8 december (19.00 uur) vanwege werkzaamheden afgesloten. Autoverkeer, bussen, voetgangers en fietsers kunnen dan niet over de brug. Daarover bericht de gemeente Oegstgeest.