'Shell doet nog steeds te weinig aan uitstoot'

Door Redactie Nationale Transportgids
1 min
Olie- en gasconcern Shell heeft ondanks de uitspraak van de rechter en alarmerende rapporten van het VN-Klimaatpanel IPCC en het Internationaal Energieagentschap nog geen significante stappen gezet om zijn CO2-uitstoot de komende jaren drastisch te verminderen. Ook een plan daartoe heeft het bedrijf nog niet gepresenteerd, benadrukt Milieudefensie in een reactie op het door Shell aangetekende hoger beroep in de klimaatzaak tegen het bedrijf.

Milieudefensie wijst erop dat de huidige plannen van Shell niet uitgaan van een krimp van de productie van fossiele brandstoffen. Daardoor kan de uitstoot van het concern zelfs toenemen.

Klimaatverandering

"Shell moet van de rechter al haar uitstoot drastisch verminderen, inclusief de uitstoot van haar klanten. Zo niet, dan blijft Shell klimaatverandering veroorzaken en daarmee mensenlevens in gevaar brengen", aldus campagneleider Nine de Pater van Milieudefensie. "We roepen Shell op om het vonnis van de rechter niet langer te negeren en zien het hoger beroep met alle vertrouwen tegemoet."

Door: ANP