Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vervoersverbod wegens vogelgriep treft zeker 228 pluimveehouders

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vervoersverbod wegens vogelgriep treft zeker 228 pluimveehouders
Bij een pluimveebedrijf bij Lunteren is donderdag vogelgriep vastgesteld. Omdat er in de regio heel veel pluimveebedrijven staan, is er voor een groot gebied een vervoersverbod afgekondigd voor pluimvee. Daardoor worden zeker 228 bedrijven getroffen, aldus het ministerie van Landbouw.

In een straal van 10 kilometer liggen 228 pluimveebedrijven, maar het vervoersverbod dat wordt ingesteld geldt voor de hele 'regio 10'. Die beslaat een veel groter gebied en loopt van Utrecht tot Deventer. Op het vervoersverbod geldt "onder strikte voorwaarden een uitzondering voor vervoer naar de slacht en het vervoer van eendagskuikens", aldus het ministerie. Hoeveel pluimveebedrijven in de hele regio liggen, meldt het ministerie niet.

Vogels geruimd

De vogels van het besmette bedrijf en twee andere bedrijven die binnen een straal van 1 kilometer liggen worden geruimd. In totaal gaat het om ruim 57.000 vogels, laat het ministerie van Landbouw weten. Binnen een straal van 3 kilometer van het besmette bedrijf liggen nog eens 46 andere pluimveehouders. Bij hen worden monsters afgenomen om te bepalen of er dieren besmet zijn.

Volgens minister van Landbouw Henk Staghouwer blijft de situatie omtrent de vogelgriep in Nederland "zorgelijk". "We hebben momenteel geen pasklare oplossing voor de vogelgriepsituatie in Europa, maar samen met sector- en ketenpartijen zoeken we naar en werken we aan oplossingen voor zowel de korte als de langere termijn".

Hij wijst erop dat er onder meer wordt gezocht naar een vaccinatieplan, maar daarvoor "hebben we allereerst een effectief vaccin nodig dat de verspreiding van het virus voldoende beperkt. Daar doen we op dit moment onderzoek naar".

Door: ANP

21 juni '24 (13:30)

Veiligheid openbaar vervoer wordt 'speerpunt' voor PVV-staatssecretaris Jansen

De aanpak van agressie en geweld in treinen en bussen wordt "100 procent zeker een van de speerpunten" voor aanstaand staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu). Dat zegt de PVV'er tijdens een hoorzitting waarin de Tweede Kamer kennis kan maken met aspirant-bewindslieden.

21 juni '24 (13:15)

Afgesloten rijstrook op brug A7 richting Amsterdam gaat weer open

Een afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend gaat zaterdagochtend weer open, meldt Rijkswaterstaat. Er wordt gewerkt aan het versterken van de brug en dat heeft de afgelopen tijd geleid tot veel vertraging voor het verkeer.

21 juni '24 ( 9:30)

Scooterrijdster bij botsing in Vught omgekomen

Een 33-jarige vrouw uit Den Bosch is om het leven gekomen door een botsing in Vught. De vrouw reed op een scooter en kwam donderdag rond 22.00 uur op de Boxtelseweg in botsing met een auto, meldt de politie.

21 juni '24 ( 6:15)

Concert Taylor Swift in Amsterdam: pendelbussen in trek

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 (12:00)

Pinkpop sluit deel van parkeerterrein af na vele regen

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 ( 8:15)

Busverkeer Qbuzz weer opgestart na storing

Het busverkeer bij Qbuzz wordt weer opgestart, meldt de vervoerder op X. Eerder donderdagochtend werd gemeld dat er geen bussen reden als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

20 juni '24 ( 8:15)

Ook in andere Europese landen minder elektrische auto's verkocht

De autoverkoop pakte vorige maand niet alleen in Nederland lager uit. Ook in andere landen in Europa zakten de verkopen van nieuwe personenwagens terug na een opleving in de maand ervoor, komt naar voren uit maandcijfers van de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Met name bij elektrische auto's was sprake van stevige minnen.

19 juni '24 (14:15)

1,45 euro voor ritje door nieuwe Blankenburgtunnel

Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een automobilist 1,45 euro per keer. Voor zware voertuigen zoals vrachtwagens wordt het tarief 8,70 euro. Dat maakte de RDW bekend op de dag dat de camera's werden opgehangen die nodig zijn voor de tolheffing.

19 juni '24 (12:30)

Bestuurder zware elektrische bus mag jaar langer met B-rijbewijs rijden

Bestuurders van zware elektrische bestelbussen mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur). Vanaf 1 juli zouden zij een C-rijbewijs voor vrachtwagens nodig hebben, maar Harbers wil de huidige gedoogsituatie met een jaar verlengen. Daarna komt Brussel waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere voertuigen. Het gaat alleen om bestuurders die vóór 1 oktober vorig jaar een zware bestelbus hebben gekocht.

19 juni '24 (11:15)

Rollerbank voor controle fatbikes bij alle politie-eenheden

Alle politie-eenheden in Nederland beschikken nu over een rollerbank om te controleren of fatbikes, elektrische fietsen en speedpedelecs harder kunnen dan is toegestaan. Het was de bedoeling dat de testapparaten al in april voor alle bijna 250 eenheden beschikbaar zouden zijn, maar dat plan liep vertraging op.