Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruim 4 miljoen euro van overval op waardetransport niet teruggevonden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ruim 4 miljoen euro van overval op waardetransport niet teruggevonden
Van het edelmetaal dat vorig jaar werd buitgemaakt tijdens de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord is een hoeveelheid ter waarde van ruim 4 miljoen euro nog zoek. De politie zei dinsdagavond in Opsporing Verzocht dat het onder meer gaat om 80 kilo aan platinum, 1,5 kilo aan goudkorrels en meerdere omgesmolten goudbaren.

Op 19 mei 2021 werd bij het bedrijf op de Meeuwenlaan een waardetransportauto van Brinks overvallen. Daarbij schoten de overvallers in de lucht met automatische wapens. Binnen werden medewerkers van het Schöne Edelmetaal vastgebonden. De daders gingen ervandoor met een buit van 14,5 miljoen euro, waarvan een deel dus nog niet teruggevonden is.

De politie vermoedt dat de gestolen edelmetalen aan industriële partijen zijn aangeboden, omdat juweliers die niet zelf kunnen omsmelten. Het zou gaan om zeer specifieke metalen die niet gemakkelijk te verhandelen zijn. Mensen met informatie over de buit wordt opgeroepen contact op te nemen.

Bewakingscamerabeelden

In de uitzending werden de vlucht en overval van de daders gereconstrueerd door middel van niet eerder vrijgegeven bewakingscamerabeelden, opnamen van getuigen en beelden van een politiehelikopter. Na de overval vluchtten de overvallers in meerdere auto's naar het Noord-Hollandse dorp Broek in Waterland.

Een 47-jarige overvaller werd uiteindelijk gedood in een weiland aldaar en zes anderen werden aangehouden. Een andere auto met verdachten week tijdens de ontsnapping uit Amsterdam uit naar Diemen. Daar staken ze hun vluchtauto in brand en stapten ze over in een BMW. Daarmee reden ze volgens de politie naar een safehouse in Rotterdam-Zuid.

Verblijfplaats

Op de beelden staan drie verdachten die in dat safehouse verbleven en van wie de politie nog niet weet wie zij zijn. De politie vermoedt dat ze uit België of Frankrijk komen. De identiteit van een vierde verdachte is wel bekend, maar de politie is nog op zoek naar hem en roept de hulp van het publiek in om zijn verblijfplaats te achterhalen. Het gaat om de 26-jarige Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Akhlal.

De politie roept mensen die tips hebben over de verdachten en ook de BMW waar zij in reden, op zich te melden. De wagen had ten tijde van de overval gestolen kentekenplaten. Ook in Franse en Belgische media zijn getuigenoproepen geplaatst.

Door: ANP

28 mei '24 (16:00)

Nog 85 auto's in deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein

In de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan nog 85 auto's die daar voorlopig niet weggehaald kunnen worden. Eerder dacht het naastgelegen St. Antonius Ziekenhuis dat het om ruim 70 auto's ging, maar een woordvoerder zegt dat de afgelopen uren nog meer mensen zich hebben gemeld. De eigenaren zijn voornamelijk ziekenhuismedewerkers, maar ook patiënten en bezoekers die tijdens het instorten van de rijhellingen zondagavond nog in het ziekenhuis waren, aldus de woordvoerder.

28 mei '24 (12:30)

Door meer examens rijlessen mogelijk honderden euro's duurder

Als het kabinet extra examens verplicht stelt om een rijbewijs te halen, zoals het overweegt, kan dat per leerling 84 tot 609 euro kosten. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd onderzoek naar de kosten van nieuwe regels voor rijlessen. Op dit moment kost een rijbewijs in totaal gemiddeld 3125 euro, schrijft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

28 mei '24 (12:00)

EK voetbal: FlixBus ziet veel belangstelling voor reizen van Nederland naar Duitsland

Busbedrijf FlixBus ziet veel belangstelling voor reizen van Nederland naar Duitsland tijdens het EK voetbal. Volgens een woordvoerder vullen de bussen vanuit Amsterdam of Groningen zich snel daags voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Hamburg. Daar speelt Oranje op zondag 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

28 mei '24 (10:15)

Scooterrijdster in Urk overleden na aanrijding met taxibusje

Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een scooter dinsdagochtend in Urk is een 35-jarige vrouw overleden. Het gaat om de bestuurder van de scooter, meldt de politie.

28 mei '24 ( 8:26)

Vanaf maandag bijna twee weken wegwerkzaamheden in Middelburg

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 15 juni 2024 wordt 's avonds en 's nachts het asfalt vervangen van de Schroeweg tussen de Torenweg en de Statenlaan in Middelburg. Dat leidt tot afsluitingen. Daarover bericht de gemeente Middelburg.

28 mei '24 ( 8:16)

Amsterdam steekt 7,5 miljoen extra in openbaar vervoer

Ook de gemeente Amsterdam wil beter openbaar vervoer en meer mensen in de bus, tram en metro. Daarom besteedt zij 7,5 miljoen euro extra aan het openbaar vervoer. Geïnvesteerd wordt in betere haltes (meer bussen de buurten in) en goede aansluitingen van het openbaar vervoer op de fiets. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

28 mei '24 ( 8:00)

Voorstel kabinet: rijopleidingen verplicht en nieuwe regels voor rijscholen

Het demissionaire kabinet wil rijopleidingen verplicht maken. Het is een van een reeks nieuwe regels die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) voorstelt om misstanden bij rijscholen tegen te gaan en het slagingspercentage op te krikken. Momenteel zijn alleen rijexamens nog verplicht.

28 mei '24 ( 7:00)

Vanochtend tussen Hoorn en Zaandam (A7) opnieuw een lange file

Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat dinsdagochtend opnieuw een lange file. Rond 06.20 uur had de file al een lengte van 8 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur, meldt de ANWB.

28 mei '24 ( 6:30)

Auto te water in Vierpolders: man omgekomen

Bij een verkeersongeval in het Zuid-Hollandse Vierpolders is maandagavond een man om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Door onbekende reden kwam de man met een auto te water. Hij raakte daarbij een zogeheten betonnen duiker, waarna het voertuig vlam vatte.

28 mei '24 ( 6:00)

ABN AMRO verwacht komende jaren groei van sector transport en logistiek

Na een moeilijk 2023 zijn er in de Nederlandse transport en logistiek tekenen van herstel te zien, meldt ABN AMRO in een rapport over de sector. Zowel voor 2024 als 2025 rekent de bank weer op groei van de sector, na een krimp van 3 procent in 2023. Die krimp werd veroorzaakt door een afname van de internationale handel.