Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Provincie Noord-Holland sluit N307 drie dagen vanwege bomenkap

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Provincie Noord-Holland sluit N307 drie dagen vanwege bomenkap
De provincie Noord-Holland velt van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 5 maart 2022 bomen met stormschade langs de Provincialeweg N307 bij Broekerhaven in Bovenkarspel. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Om het werk veilig uit te voeren wordt de weg gedurende deze 3 dagen in beide richtingen overdag en ’s nachts afgesloten. 

Storm 

De zware storm van 18 februari heeft schade veroorzaakt aan de bomen langs de Provincialeweg N307 bij Broekerhaven. Direct na de storm zijn al een paar risicovolle bomen gekapt en zijn veel afgebroken takken weggeruimd. Uit onderzoek kwam naar voren dat nog eens 17 bomen als gevolg van de storm een risico voor omwonenden en weggebruikers opleveren. Het gaat om 15 populieren en 2 essen. Deze bomen zijn al wat ouder en in mindere conditie. Door de storm zijn ze in onbalans gebracht en is het vellen ervan nog de enige mogelijkheid.

De provincie velt de bomen samen met gebiedsaannemer BAM/Equans/Krinkels. Om de veiligheid van weggebruikers, omwonenden en wegwerkers te waarborgen, is de Provincialeweg N307 bij Broekerhaven in beide richtingen zowel overdag als ’s nachts afgesloten vanaf donderdagochtend 3 maart, 7.00 uur tot zaterdagmiddag 5 maart, 15.00 uur. 

Al het verkeer wordt in beide richtingen via bebording omgeleid over de N505; de omrijdtijd is maximaal 10 minuten.

Biodiversiteit 

Om de ecologische waarde en biodiversiteit zoveel mogelijk in stand te houden, worden de 15 populieren en 2 essen niet volledig weggehaald, maar ingekort tot ongeveer 5 meter hoogte. Een speciale kapwijze voorkomt dat de bomen opnieuw uitlopen. De beplanting onder de bomen wordt zoveel mogelijk gespaard. Zo nodig wordt extra beplanting onder de bomen aangebracht.

Door: Nationale Transportgids 

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.

11 juni '24 ( 8:24)

Provincie Utrecht in 2025 gastheer Nationaal Fietscongres

De provincie Utrecht verwelkomt samen met de Fietsersbond in 2025 fietsprofessionals uit Nederland en België. Dit werd tijdens het Nationaal Fietscongres op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2024 bekendgemaakt. Daarover bericht de provincie Utrecht

10 juni '24 (12:45)

Ook in Nederland roept Volvo duizenden elektrische auto's terug

Volvo roept bijna alle 72.000 elektrische auto's van het model EX30 terug om een mogelijke softwarefout. Dat meldt het Zweedse bedrijf maandag. Door de softwarefout zouden de snelheidsmeters van de stationwagens in een testmodus belanden bij het starten van de motor. In Nederland zijn ruim 4600 EX30-modellen van Volvo geregistreerd, volgens het kentekenregister van de RDW. Afgelopen maand werden er ruim duizend verkocht. Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die op afstand uitgevoerd kan worden.

10 juni '24 ( 6:45)

Export Nederlandse goederen vorig jaar minder waard

De totale waarde van de export van 'Made in Holland'-producten is vorig jaar met ruim 5 procent gedaald ten opzichte van 2022. Er werd voor 19 miljard euro minder aan Nederlandse producten uitgevoerd dan een jaar eerder, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

10 juni '24 ( 6:00)

Vanaf vanmiddag code geel in delen van Nederland

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten die vanaf maandagmiddag tot overlast kunnen leiden. Vooral Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Noord-Brabant krijgen ermee te maken, verwacht het weerinstituut. Voor die provincies heeft het KNMI code geel afgegeven tot in de avond.