Auto in greppel beland door storm Dudley

Storm Dudley zorgt woensdagavond voor stormschade op verschillende plekken in het land. In Maassluis is een boom op een rijdende auto gewaaid op de Rozenlaan. De bestuurder raakte daarbij gewond, hoe ernstig zijn verwondingen zijn is niet bekend. In het Noord-Hollandse Oudkarspel belandde een auto in de greppel langs de Westelijke Randweg door de harde wind. De bestuurder raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis, aldus NH Nieuws.

Op het Han Stijkelplein in Den Haag is een boom op een geparkeerde auto terechtgekomen. Regionale nieuwssite Regio 15 meldt dat daarbij niemand gewond raakte. Ook op andere plekken in Den Haag zijn bomen omgewaaid.

Op de A12 moest de verbindingsweg vanuit Utrecht naar de A4 en de A13 richting Rotterdam dicht vanwege stormschade. Door de harde wind waaide de bovenklep van een afvalcontainer af. Daarbij is een portaal waar matrixborden over de snelweg aan hangen, beschadigd geraakt. Hoelang de verbindingsweg nog dicht blijft is onduidelijk. Verkeer dat vanuit Utrecht naar de A4 of A13 wil kan de A4 richting Amsterdam op en keren bij Leidschendam.

De stormen Dudley en Eunice trekken de komende dagen over Nederland. Verkeer in het hele land moet woensdagavond, donderdag en vrijdag rekening houden met wind en storm, aldus Rijkswaterstaat. Het KNMI waarschuwt voor windstoten tot 100 kilometer per uur vanaf woensdagavond en heeft code geel afgegeven.

Windgevoelige bruggen

Vanwege het stormachtige weer zijn er extra bergers geplaatst op windgevoelige bruggen, zoals de Haringvlietbrug, de Moerdijkbrug en de Van Brienenoordbrug. De bergers kunnen direct ingrijpen als er door de verwachte zware windstoten problemen ontstaan op die bruggen.

Door: ANP