Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Auto in greppel beland door storm Dudley

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Auto in greppel beland door storm Dudley
Storm Dudley zorgt woensdagavond voor stormschade op verschillende plekken in het land. In Maassluis is een boom op een rijdende auto gewaaid op de Rozenlaan. De bestuurder raakte daarbij gewond, hoe ernstig zijn verwondingen zijn is niet bekend. In het Noord-Hollandse Oudkarspel belandde een auto in de greppel langs de Westelijke Randweg door de harde wind. De bestuurder raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis, aldus NH Nieuws.

Op het Han Stijkelplein in Den Haag is een boom op een geparkeerde auto terechtgekomen. Regionale nieuwssite Regio 15 meldt dat daarbij niemand gewond raakte. Ook op andere plekken in Den Haag zijn bomen omgewaaid.

Op de A12 moest de verbindingsweg vanuit Utrecht naar de A4 en de A13 richting Rotterdam dicht vanwege stormschade. Door de harde wind waaide de bovenklep van een afvalcontainer af. Daarbij is een portaal waar matrixborden over de snelweg aan hangen, beschadigd geraakt. Hoelang de verbindingsweg nog dicht blijft is onduidelijk. Verkeer dat vanuit Utrecht naar de A4 of A13 wil kan de A4 richting Amsterdam op en keren bij Leidschendam.

De stormen Dudley en Eunice trekken de komende dagen over Nederland. Verkeer in het hele land moet woensdagavond, donderdag en vrijdag rekening houden met wind en storm, aldus Rijkswaterstaat. Het KNMI waarschuwt voor windstoten tot 100 kilometer per uur vanaf woensdagavond en heeft code geel afgegeven.

Windgevoelige bruggen

Vanwege het stormachtige weer zijn er extra bergers geplaatst op windgevoelige bruggen, zoals de Haringvlietbrug, de Moerdijkbrug en de Van Brienenoordbrug. De bergers kunnen direct ingrijpen als er door de verwachte zware windstoten problemen ontstaan op die bruggen.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.