Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Producent van laadpalen profiteert van energietransitie

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Producent van laadpalen profiteert van energietransitie
Energiespecialist Alfen maakte ook in 2021 een sterke groei door. De producent van onder andere laadpalen en energieopslagsystemen profiteert naar eigen zeggen volop van de energietransitie die op stoom komt, waarbij steeds meer mensen en bedrijven overschakelen naar duurzame energievormen en elektrisch rijden. Wel kampt het bedrijf met uitdagingen in de toeleveringsketen.

Alfen sloot het jaar af met een omzet van bijna 250 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een plus van 32 procent. Voor dit jaar rekent het bedrijf op een verdere groei van de opbrengsten. Daarbij wordt op een bedrag tussen de 330 miljoen en 370 miljoen euro gerekend.

Onder de streep resteerde een bedrag van 22,1 miljoen euro. Dat was 77 procent meer dan de 12,5 miljoen die na coronajaar 2020 overbleef. Topman Marco Roeleveld spreekt van een aanhoudend sterke groei. Daarbij wist het bedrijf "belangrijke nieuwe contracten" te sluiten voor de levering van opslagoplossingen.

Elektrische auto's

Het onderdeel van Alfen dat laadpalen produceert voor Nederland en een aantal andere Europese landen boekte in 2021 bijna 104 miljoen euro omzet. Dat was bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Alfen profiteert van het almaar toenemende gebruik van elektrische auto's.

De tak van Alfen die slimme elektriciteitsoplossingen levert, zoals het aanleggen van grote energieprojecten in de tuinbouw of het bouwen van een veld met zonnepanelen voor een bedrijf, groeide met 8 procent. Volgens Alfen bevindt deze markt zich nog in een beginstadium. Dit zal in de loop van de tijd veranderen, verwacht de onderneming.

Alfen zegt verder dat de snel herstellende economie voor problemen in de toeleveringsketen zorgt. Zo is de vraag naar materialen en onderdelen snel toegenomen, met name voor elektrotechnische componenten. Voor Alfen betekent dit dat er steeds meer moeite moet worden gedaan om spullen op tijd geleverd te krijgen. Om er zeker van te zijn dat onderdelen beschikbaar komen heeft Alfen de banden met leveranciers aangehaald. De problemen in de keten zullen mogelijk tot in 2023 duren, aldus het bedrijf.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.