Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door storm Eunice op sommige plaatsen windkracht 11

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Door storm Eunice op sommige plaatsen windkracht 11
Van de twee stormen die de komende dagen op Nederland afkomen, is storm Eunice vrijdag volgens Weer.nl in potentie een stuk zwaarder dan Dudley op donderdag. Afhankelijk van de koers van de storm kan een groot deel van het land te maken krijgen met zeer harde wind, waarbij op sommige plekken windkracht 11 mogelijk is.

Nederland krijgt eerst nog te maken met storm Dudley. De wind neemt woensdagavond al flink toe, aan zee windkracht 8 en in het noordelijke kustgebied is enige tijd windkracht 9 mogelijk. Daarbij kunnen in het Waddengebied windvlagen met snelheden tot 110 kilometer optreden. Het noordelijke binnenland maakt kans op windvlagen rond 100 kilometer per uur, verder zuidelijk is het wat minder. Donderdag is er vooral in de ochtend nog veel wind, later op de dag neemt de wind geleidelijk af.

Eunice trekt eerst nog langs Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk welk deel van Nederland te maken zal krijgen met Eunice. De huidige weermodellen zijn het namelijk nog niet eens over de precieze koers van de storm en de omvang van het bijbehorende windveld.

Noorden

Volgens het Europese weermodel krijgt vooral het noorden te maken met de storm. In het Waddengebied kan in de loop van de avond windkracht 10 staan met windvlagen tot 120 of 130 kilometer per uur. Maar volgens het Amerikaanse weermodel krijgt de gehele Nederlandse kust en ook een veel groter deel van het binnenland ermee te maken. In dat geval is de impact van de storm veel groter en kunnen ook in het binnenland windstoten van ruim 100 kilometer per uur voorkomen. Overal aan zee komt dan een windkracht 9 of 10 voor, op sommige plekken is zelfs windkracht 11 mogelijk. Weer.nl waarschuwt dat ook springtij een rol speelt en voor extra hoge waterstanden kan zorgen.

Door: ANP

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.

16 april '24 (15:15)

Kabinet wil strengere regels voor onder andere scootmobielen

De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

16 april '24 (13:45)

Acht jaar gevangenisstraf voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

16 april '24 (12:16)

Ongeluk met vrachtwagen bij Den Oever: Afsluitdijk in beide richtingen dicht

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.