Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cabaretier Rob Kamphues ook kritisch op Formule 1 in theatershow

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Cabaretier Rob Kamphues ook kritisch op Formule 1 in theatershow
In de Formule 1-theatershow van cabaretier Rob Kamphues en analist Tom Coronel is ook ruimte voor kritische noten over de populaire autosport. "Ik ben zelf ook GroenLinks-stemmer, ik ben óók voor zeldzame padden en zette vraagtekens bij de F1-auto’s die naar de race in Zandvoort over het strand wilden rijden", aldus Kamphues.

In Het Grote Grand Prix Circus II nemen de mannen het publiek mee achter de schermen van de razend populaire autosport. De analisten zijn bekend van hun bijdrage aan de tv-uitzendingen rondom de Formule 1. Kamphues blijft programma's maken voor Ziggo Sport, terwijl Coronel overstapt naar Viaplay, die nu de belangrijkste F1-rechten bezit.

Jaaroverzicht 

"We doen een jaaroverzicht van alle grote races, vertellen bijzondere anekdotes en tonen unieke foto’s", vertelt Kamphues. "Er is in de Formule 1 van 2021 zoveel gebeurd dat ik zelf óók alweer de helft vergeten ben. Kijk, toen schoot Max van de baan af! En toen parkeerde Hamilton zijn auto in het grint!" Er is ook ruimte voor veel grappen over de transfer van Coronel. "Dat hij overstapt naar Viaplay is het einde van een tijdperk."

De cabaretier en presentator beaamt dat mensen die de Formule 1 echt haten, beter geen kaartje voor de voorstelling kunnen kopen. "Er moet natuurlijk wel enige interesse in het onderwerp zijn, anders wordt het een lange avond", lacht hij. Maar er is wel degelijk ruimte voor enige kritiek. "Ik denk niet dat het circuit in Zandvoort iets fout gedaan heeft in aanloop naar het grote evenement dit najaar. Maar het is een valide vraag of deze sport in de toekomst houdbaar blijft als er niets wordt aangepast."

Milieubewuste Formule 1

Overigens is het racen zelf niet zeer vervuilend, voegt hij daar wel aan toe. "Mensen die dat denken, die hebben zich niet in het onderwerp verdiept", aldus Kamphues. "Maar de hele karavaan is natuurlijk wel nodeloos vervuilend: al het heen en weer vliegen van al het materiaal en alle medewerkers. Maar dat geldt tegelijkertijd voor elk grote sportevenement. De Formule 1 is daarin geen uitzondering of bijzonder geval." De vraag hoe de F1 milieubewuster te werk kan gaan, verkent Kamphues ook in een nieuw programma op Ziggo Sport, Formule E: "De Formule 1 wil en kan een voortrekkersrol pakken in die ontwikkeling."

Veel voorstellingen zijn uitverkocht. Voor een paar theaters zijn nog kaarten beschikbaar.

Door: ANP

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

04 december '23 ( 6:00)

Minder grote omzetstijging auto- en motorbranche

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

01 december '23 (15:00)

Achmea wil uitstoot verzekerde auto's omlaag krijgen

Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

01 december '23 (12:45)

Lichte stijging autoverkopen in november: automarkt 'normaliseert'

Autofabrikanten verkochten in november nog maar iets meer auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging wijst dat op een normalisering van de markt voor personenauto's, na maanden van sterke stijgingen.

01 december '23 ( 8:27)

Van Eijsingabrug in Oegstgeest anderhalve dag afgesloten

De Van Eijsingabrug in Oegstgeest is van donderdag 7 december (07.00 uur) tot en met vrijdag 8 december (19.00 uur) vanwege werkzaamheden afgesloten. Autoverkeer, bussen, voetgangers en fietsers kunnen dan niet over de brug. Daarover bericht de gemeente Oegstgeest.