Maastunnel viert tachtigste verjaardag en wint NRP Gulden Feniks Prijs

Een feestelijke mijlpaal voor de Maastunnel: maandag 14 februari bestaat de eerste afzinktunnel van Nederland 80 jaar. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Tot op de dag van vandaag is De Maastunnel een icoon in de stad en een belangrijke verbinding tussen Noord en Zuid.

Barista aanwezig 

Om deze mijlpaal op de dag van de liefde niet ongemerkt voorbij te laten gaan, worden voetgangers en fietsers getrakteerd op een lekkere kop koffie of thee. ’s Morgens staat bij de ingang aan zuidzijde tussen 7.30 tot 10.00 uur een barista. Op deze manier staat de gemeente Rotterdam, ook in coronatijd, op een gepaste manier stil bij het 80-jarig bestaan van de Maastunnel.

NRP Gulden Feniks Prijs 

Naast deze mijlpaal is er ook ander goed nieuws. De Maastunnel heeft deze week de NRP Gulden Feniks Prijs gewonnen in de categorie renovatie. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste renovatie- en transformatieprojecten in Nederland. Ondanks dat het werk nog niet afgerond is, heeft de Maastunnel toch de prijs toegekend gekregen. De jury oordeelde: "Een excellente restauratie met een bijna nostalgisch beeld, terwijl tegelijkertijd een vernieuwende renovatie is gerealiseerd."

Historische foto's langs de roltrappen 

Vanaf 1 maart zijn een serie nieuwe historische foto’s van de Maastunnel te bewonderen. Fietsers en voetgangers die gebruikmaken van de roltrappen kunnen de mooie beelden daar bekijken. De foto’s blijven vier maanden hangen.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: Gemeente Rotterdam, Jan van der Ploeg