Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maastunnel viert tachtigste verjaardag en wint NRP Gulden Feniks Prijs

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Maastunnel viert tachtigste verjaardag en wint NRP Gulden Feniks Prijs
Een feestelijke mijlpaal voor de Maastunnel: maandag 14 februari bestaat de eerste afzinktunnel van Nederland 80 jaar. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Tot op de dag van vandaag is De Maastunnel een icoon in de stad en een belangrijke verbinding tussen Noord en Zuid.

Barista aanwezig 

Om deze mijlpaal op de dag van de liefde niet ongemerkt voorbij te laten gaan, worden voetgangers en fietsers getrakteerd op een lekkere kop koffie of thee. ’s Morgens staat bij de ingang aan zuidzijde tussen 7.30 tot 10.00 uur een barista. Op deze manier staat de gemeente Rotterdam, ook in coronatijd, op een gepaste manier stil bij het 80-jarig bestaan van de Maastunnel.

NRP Gulden Feniks Prijs 

Naast deze mijlpaal is er ook ander goed nieuws. De Maastunnel heeft deze week de NRP Gulden Feniks Prijs gewonnen in de categorie renovatie. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste renovatie- en transformatieprojecten in Nederland. Ondanks dat het werk nog niet afgerond is, heeft de Maastunnel toch de prijs toegekend gekregen. De jury oordeelde: "Een excellente restauratie met een bijna nostalgisch beeld, terwijl tegelijkertijd een vernieuwende renovatie is gerealiseerd."

Historische foto's langs de roltrappen 

Vanaf 1 maart zijn een serie nieuwe historische foto’s van de Maastunnel te bewonderen. Fietsers en voetgangers die gebruikmaken van de roltrappen kunnen de mooie beelden daar bekijken. De foto’s blijven vier maanden hangen.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: Gemeente Rotterdam, Jan van der Ploeg 

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.