Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toyota schroeft productie terug vanwege verminderde aanvoer onderdelen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Toyota schroeft productie terug vanwege verminderde aanvoer onderdelen
Autofabrikant Toyota ziet zich genoodzaakt de productie in Canadese fabrieken terug te schroeven. De aanvoer van onderdelen stokt "vanwege Covid-19, extreem weer en de aanhoudende protesten van Canadese vrachtwagenchauffeurs". De productie wordt er zeker voor de rest van de week stilgelegd. Ook Ford produceert minder auto's als gevolg van de protesten.

Meerdere belangrijke grensovergangen met de Verenigde Staten zijn geblokkeerd door de Canadese demonstranten, die al ruim anderhalve week actievoeren vanwege het coronabeleid van de regering van premier Justin Trudeau.

Canadese en Amerikaanse ondernemersorganisaties vroegen de demonstranten eerder deze week al een einde te maken aan een protest op de brug die de Canadese provincie Ontario verbindt met de Amerikaanse staat Michigan, omdat deze route cruciaal is voor forensen, toeristen en vrachtverkeer.

Ook Ford heeft de productie volgens The New York Times in één Canadese fabriek al stil moeten leggen, elders in het land is de productie teruggeschroefd. Honda wacht waarschijnlijk hetzelfde lot. De Amerikaanse krant schrijft dat zowel Toyota als Honda met krappe voorraden werken en daarom zeer regelmatig afhankelijk zijn van nieuwe leveringen.

"Blokkades en illegale demonstraties zijn onaanvaardbaar en hebben een negatieve impact op onze bedrijven en fabrikanten", zei Trudeau deze week in het parlement. "We moeten er alles aan doen om ze te beëindigen." Ook het Witte Huis beloofde de situatie "goed in de gaten te houden".

In de autofabrieken van Toyota in Ontario wordt onder meer de nieuwe Toyota RAV4 geproduceerd.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.