Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tweedehandsauto bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tweedehandsauto bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023
De gemiddelde prijs van een occasion in Nederland is in oktober opnieuw gedaald, nu naar 24.097 euro. Dit blijkt uit gegevens van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s. Vergeleken met vorig jaar oktober liggen de occasionprijzen nog wel hoger (+3,0 procent), al neemt het verschil met de maand af. In oktober 2022 was de gemiddelde prijs van een tweedehandsauto 23.403 euro. Dit meldt AutoScout24.

Daarnaast is het aanbod op het platform gestegen. In oktober stonden er 214.287 occasions op het platform. Dat is 5.525 (+2,7 procent) meer dan vorige maand, toen het totale aantal occasions op 208.762 stond. Vergeleken met 2022 is het aanbod met 15,3 procent gestegen. Het gestegen aanbod en de dalende prijzen duiden erop dat de occasionmarkt zich na jaren van prijsstijgingen in rustiger vaarwater bevindt.

Aanzienlijke veranderingen op tweedehands elektrische auto’s

Ook de markt voor elektrische tweedehandsauto's ondergaat aanzienlijke veranderingen. Binnen een jaar (vergeleken met oktober 2022) is de gemiddelde prijs van een elektrische occasion met 6.917 euro gedaald tot 41.661 euro. Bovendien is het aanbod sterk toegenomen ten opzichte van oktober vorig jaar, met een stijging van 8.338 (+107,6 procent) tweedehands elektrische auto's, waardoor het totale aanbod op het platform nu 16.088 elektrische occasions telt. De vraag* naar elektrische occasions is ten opzichte van vorige maand met 6,5 procent gestegen en ten opzichte van oktober 2022 zelfs met 65,9 procent.

Top 10 meest populaire occasions

Niet alleen geeft de data van het platform inzicht in de prijzen en het aanbod op de tweedehandsmarkt. Ook levert het waardevolle inzichten in het zoekgedrag van consumenten. De Volkswagen Golf en Volkswagen Polo staan nog steeds bovenaan de lijst van de meest populaire brandstofauto’s op het platform. Gevolgd door de Opel Corsa, Audi A3, en de Renault Clio. De top 5 elektrische auto’s bestaat voor een groot deel uit Tesla modellen: Tesla Model S, Tesla Model 3, Audi e-tron, Tesla Model X en Renault ZOE. De Tesla Model S is de populairste elektrische occasion met een gemiddelde prijs van 39.094 euro in oktober. Deze prijs is met 742 euro gedaald ten opzichte van vorige maand. 

08 december '23 ( 8:50)

Fietsproef Amersfoort: sneller door groen fietsen

Dinsdag 5 december 2023 is de gemeente Amersfoort gestart met een kleinschalige fietsproef. Doel van deze proef is om verkeer sneller te laten doorstromen en het fietsen in de stad te stimuleren. Daarover bericht de gemeente Amersfoort.

08 december '23 ( 6:00)

Nieuwe maximumsnelheid voor meeste wegen in Amsterdam

In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.