Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Actievoerders mogen geen medicijnen meer brengen naar bezetters Sterrebos

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Actievoerders mogen geen medicijnen meer brengen naar bezetters Sterrebos
Actievoerders mogen sinds zondag niet langer medicijnen brengen naar bezetters van het Sterrebos naast VDL Nedcar. Ook de aanvoer van powerbanks voor het opladen van mobieltjes, en van poepzakjes en toiletpapier wordt sinds zondag niet meer toegestaan. Dat zei een woordvoerster van actiegroep Red het Sterrebos maandagochtend.

Eén boomklimmer heeft daardoor zondag de actie moeten opgeven. Twee anderen gaven op vanwege het barre weer, met name omdat ze geen goede bescherming daartegen hadden, aldus de woordvoerster. De drie zijn zodra ze uit de boom klommen op de grond opgepakt door de beveiliging en overgedragen aan de politie. Ze werden aangehouden.

Medicijnen en powerbanks 

De actiegroep is niet te spreken over het verbod om medicijnen en de andere zaken te brengen. "Het verbod om medicijnen en powerbanks te verstrekken brengt de veiligheid van de mensen in de bomen in gevaar", aldus de woordvoerster. "Zeker als hun mobieltjes leeg raken, is geen communicatie met hen meer mogelijk." De politie kon maandagochtend niet meteen reageren.

Zes klimmers in de bomen 

Door het vertrek van de drie zitten er maandag nog zes klimmers in de bomen. De bezetting van het bos begon op vrijdag 28 januari. Twee mensen zitten al sinds die dag in de bomen, de anderen zijn er later bij gekomen. Tientallen activisten zijn sindsdien opgepakt, deels bij pogingen het bos binnen te gaan, deels toen ze uit de bomen klommen en op de grond staande werden gehouden en overgedragen aan de politie.

De bezetters verzetten zich tegen de kap, die volgens boseigenaar VDL nodig is om uitbreiding van autofabriek Nedcar mogelijk te maken.

Door: ANP 

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.