Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Storm Corrie veroorzaakt in Noord-Holland veel schade en verkeersoverlast

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Storm Corrie veroorzaakt in Noord-Holland veel schade en verkeersoverlast
De storm Corrie die maandag over Nederland trekt heeft op verschillende plaatsen in het land voor schade en verkeersoverlast gezorgd. Op snelweg A7 in Noord-Holland zorgde een omgewaaide boom voor een file. Ook in en rond Den Haag was er schade. Daar viel in de Scheveningse Neptunusstraat een boom op een auto, meldt het regionale medium nieuws15. Ook op andere plaatsen in die regio zijn meldingen van omgewaaide bomen.

In Koog aan de Zaan (Noord-Holland) was een zonnepaneel op een dak losgeraakt. De brandweer heeft het paneel verwijderd, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Markerwaarddijk 

Wegens de storm geldt op de Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen een verbod voor vrachtwagens en voertuigen met aanhangers, meldt FlevoWegen. Op deze weg geldt wegens de storm ook een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Code oranje 

In de loop van maandagochtend trekt de storm naar het zuidoosten. Het KNMI heeft voor Noord-Holland, Friesland, de Wadden en het IJsselmeer code oranje afgegeven voor een noordwesterstorm en windvlagen met snelheden tussen 100 en 120 kilometer per uur. In het binnenland kunnen de windvlagen snelheden tussen de 75 en 100 kilometer per uur bereiken. Het zwaartepunt van de storm wordt tussen 10.00 en 12.00 uur verwacht.

De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Ook rijden er op sommige trajecten minder treinen, meldt ProRail.

Texel

Tussen 07.00 en 08.00 uur werd op Texel een gemiddelde wind van 9 beaufort gemeten. Daarmee is de eerste officiële storm van 2022 een feit, meldt Weer.nl. Het is de tweede storm van deze winter. Normaal komt het in een jaar tot zeven stormen in ons land. De meeste stormen komen voor in de wintermaanden, met het zwaartepunt in januari.

Door: ANP 

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.