Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Parkeerdrukmetingen in een aantal wijken waar vrij parkeren geldt in Amstelveen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Parkeerdrukmetingen in een aantal wijken waar vrij parkeren geldt in Amstelveen
De gemeente Amstelveen gaat de parkeerdruk meten in een aantal woonwijken waar nu vrij parkeren geldt. “We willen weten of de parkeerdruk is toegenomen en of er eventueel betaald parkeren met vergunning moet worden ingevoerd”, zegt wethouder Floor Gordon. Dit meldt de gemeente Amstelveen.

Betaald parkeren met vergunning geldt op steeds meer plekken in Amstelveen. “We zien dat Amstelveners steeds moeilijker hun eigen auto voor de deur kwijt kunnen. Het wordt steeds drukker. Bovendien kunnen er onveilige situaties ontstaan als er veel auto’s door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek”, legt Gordon uit. 

Vreemdparkeerders 

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning kan sprake zijn van zogenoemde olievlekwerking. “Dit houden we in de gaten in de aangrenzende wijken”, zegt Gordon. “Maar we doen deze metingen ook vanwege signalen van bewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen en overlast ervaren van vreemdparkeerders. Mochten de metingen aanleiding geven voor de invoering van betaald parkeren doen we dit om de woonwijken leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De auto is in Amstelveen geen melkkoe.”

Parkeerdruk 

De gemeente voert de nieuwe parkeerdrukmetingen uit tussen 24 januari en 10 februari 2022 in een aantal gebieden grenzend aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.  

Door: Nationale Transportgids 

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.

01 juni '23 (11:52)

Massaontslagen aangekondigd bij autofabriek VDL Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 6:52)

Brand in Oudelande verwoest enkele tientallen caravans

In het Zeeuwse dorp Oudelande heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een caravanopslag en de naastgelegen woning. De schuur waarin de caravans waren opgeslagen is daarbij volledig verwoest en wordt gesloopt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland Veilig.

30 mei '23 ( 6:07)

Werknemers autofabriek VDL Nedcar staken dinsdag opnieuw

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.