Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Parkeerdrukmetingen in een aantal wijken waar vrij parkeren geldt in Amstelveen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Parkeerdrukmetingen in een aantal wijken waar vrij parkeren geldt in Amstelveen
De gemeente Amstelveen gaat de parkeerdruk meten in een aantal woonwijken waar nu vrij parkeren geldt. “We willen weten of de parkeerdruk is toegenomen en of er eventueel betaald parkeren met vergunning moet worden ingevoerd”, zegt wethouder Floor Gordon. Dit meldt de gemeente Amstelveen.

Betaald parkeren met vergunning geldt op steeds meer plekken in Amstelveen. “We zien dat Amstelveners steeds moeilijker hun eigen auto voor de deur kwijt kunnen. Het wordt steeds drukker. Bovendien kunnen er onveilige situaties ontstaan als er veel auto’s door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek”, legt Gordon uit. 

Vreemdparkeerders 

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning kan sprake zijn van zogenoemde olievlekwerking. “Dit houden we in de gaten in de aangrenzende wijken”, zegt Gordon. “Maar we doen deze metingen ook vanwege signalen van bewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen en overlast ervaren van vreemdparkeerders. Mochten de metingen aanleiding geven voor de invoering van betaald parkeren doen we dit om de woonwijken leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De auto is in Amstelveen geen melkkoe.”

Parkeerdruk 

De gemeente voert de nieuwe parkeerdrukmetingen uit tussen 24 januari en 10 februari 2022 in een aantal gebieden grenzend aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.  

Door: Nationale Transportgids 

22 juli '24 (16:15)

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

22 juli '24 (15:30)

ANWB: mijd Parijs de hele zomer met de auto

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

22 juli '24 (11:45)

Zwarte Cross heeft 22 trekkers paraat om auto's weg te slepen

Door de regenval zondag heeft de organisatie van festival Zwarte Cross maandag 22 trekkers paraat staan om auto's van festivalgangers weg te trekken. Volgens een woordvoerster verloopt dit tot nu toe "prima". Ze weet niet hoeveel voertuigen weggesleept moeten worden.

22 juli '24 (11:30)

ILT legt beslag op 3.500 fatbikes van Chinese makelij

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft beslag gelegd op zo'n 3500 fatbikes van Chinese makelij. Volgens de inspectie voldoen de fietsen mogelijk niet aan de wettelijke eisen. Daardoor kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van de berijders en andere verkeersdeelnemers. De ILT heeft ook het op de markt brengen van deze fatbikes stilgelegd.

22 juli '24 (11:15)

Onderzoek Rijkswaterstaat naar onderlopen Twente snelwegen

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe het kan dat er zondagavond zo veel water op de snelwegen A1 en A35 bij Hengelo en Enschede bleef staan. Volgens een woordvoerder was de situatie uitzonderlijk. "Er viel een bijzondere hoeveelheid neerslag, maar ik kan nog niets zeggen over de precieze oorzaak van de hoeveelheid water op de snelwegen."

22 juli '24 ( 6:45)

A1 en A35 in Twente weer open voor verkeer na wateroverlast

De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.