Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volkswagens wederom het populairst bij autodieven

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Volkswagens wederom het populairst bij autodieven
Autodieven hebben in 2021 net als de jaren daarvoor het meest Volkswagens meegenomen. Maar ook met Toyota's, Renaults en Peugeots rijden ze graag weg, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Eerder wezen cijfers van het Verbond van Verzekeraars al op een daling van de autodiefstallen en dat beeld wordt bevestigd door deze gegevens.

Vorig jaar werden 842 Volkswagens gestolen, 29 procent minder dan in 2020. Ook de meeste andere automerken werden minder gestolen. Toyota's werden 15 procent minder gestolen, Renaults 19 procent. Autodieven namen juist 2 procent meer Peugeots mee.

In totaal werden ruim 5400 personenauto's gestolen in 2021. Dat is 16 procent minder dan een jaar eerder. Ook werden er 7 procent minder motors en 18 procent minder brom- en snorfietsen ontvreemd.

Vaker teruggevonden

"De coronapandemie heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de afname van het aantal voertuigdiefstallen", lichten de onderzoekers toe. "Daarnaast zal de avondklok en het koude winterweer in februari ook een rol hebben gespeeld."

Personenauto's werden niet alleen minder gestolen, ze werden ook vaker teruggevonden. In 2021 gebeurde dat in 48 procent van de gevallen, tegen 41 procent in 2020.

De kans dat een auto wordt gestolen is het grootst bij Land Rovers. Daarbij is rekening gehouden met het veel kleinere aantal auto's van dit merk dat in Nederland rondrijdt. 1 op de 393 auto's van dit merk is vorig jaar gestolen. Ook auto's van het merk Lexus, Mazda en Audi worden relatief veel gestolen.

Door: ANP

06 september '24 ( 8:41)

Start werkzaamheden vernieuwing busstation Schiphol

Het busstation op Schiphol wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De eerste werkzaamheden zijn deze week van start gegaan. Reizigers kunnen gedurende de verbouwing blijven gebruikmaken van het huidige busstation. Vanaf 2027 kunnen zij terecht in het nieuwe busstation. Dat heeft drie nieuwe trappen naar het treinperron en een groot overdekt busperron. Daarover bericht Schiphol.

06 september '24 ( 8:28)

Onderzoek ‘Betaalbare mobiliteit?’: velen hebben te weinig of geen geld voor betalen vervoer

Eén op de tien volwassen inwoners van Nederland ervaart problemen bij het betalen van vervoer. Vaak gaat het om mensen met een laag inkomen, werklozen en alleenstaanden met kinderen. Dit blijkt uit het onderzoek 'Betaalbare mobiliteit?' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

06 september '24 ( 7:30)

Roep om overal hetzelfde tarief voor gehandicaptenparkeerkaart

Experts noemen het absurd dat mensen met een lichamelijke beperking in de ene gemeente veel meer betalen voor een gehandicaptenparkeerkaart dan in de andere. De tarieven variëren van gratis tot ruim 300 euro, blijkt uit een analyse van het ANP.

05 september '24 (15:30)

Verkeersclubs: Kamervoorstellen fatbikes lossen problemen niet op

Een minimumleeftijd en een helmplicht voor bestuurders van fatbikes zijn weliswaar goede maatregelen om de problemen rond de elektrische fietsen met dikke banden aan te pakken, maar "daarmee ben je er niet". Dat laat Veilig Verkeer Nederland (VVN) weten nu zich in de Tweede Kamer een meerderheid heeft afgetekend voor de maatregelen. Volgens een woordvoerster van de verkeersorganisatie moet de hele keten worden aangepakt om fatbikes veilig te laten rijden.

05 september '24 (13:45)

Kamer wil minimumleeftijd van 14 jaar en helmplicht voor fatbikes

De Tweede Kamer wil dat er een minimumleeftijd van 14 jaar komt voor het besturen van een fatbike. Ook moet er een helmplicht gaan gelden voor de elektrische fiets met dikke banden. De PVV steunt een voorstel van de VVD en NSC daartoe, waarmee het plan een Kamermeerderheid heeft.

05 september '24 ( 6:00)

Overheid: voer je e-bike niet op

"'t Kan hard gaan", luidt een nieuwe overheidscampagne tegen het opvoeren van e-bikes. Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) start de campagne deze donderdag om jongeren en hun ouders van de risico's bewust te maken.

04 september '24 (20:30)

VolkerWessels krijgt opdracht om tunnel voor Zuidasdok te bouwen

VolkerWessels ontwerpt en bouwt de tunnel waar de snelweg A10 bij Amsterdam doorheen moet. Het project Zuidasdok heeft die opdracht aan verschillende dochterondernemingen van het bouwconcern gegund. De bouw begint naar verwachting in 2027 en de tunnel moet zeven jaar later af zijn.

04 september '24 ( 9:45)

23 miljoen euro extra voor subsidie gebruikte elektrische auto's

Consumenten kunnen vanaf woensdag weer subsidie aanvragen om een tweedehands elektrische auto te kopen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat hiervoor 23,1 miljoen euro extra beschikbaar is gemaakt, nadat de eerdere pot van 29,4 miljoen euro halverwege juli op was.

03 september '24 (13:00)

Stroomstoring regio Rijnmond volgens netbeheerders opgelost

Netbeheerders TenneT en Stedin melden dat de stroomstoring in het Rijnmondgebied is opgelost. De storing is ontstaan in een 150 kilovoltstation in Europoort. Wat de oorzaak van de storing was, is nog onbekend. De storing begon om 09.55 uur en kort voor 12.30 uur werden de laatste adressen weer van elektriciteit voorzien.

03 september '24 ( 9:30)

ANWB helpt bijna helft meer campers met pech deze zomer

De ANWB heeft een druk hoogseizoen achter de rug, meldt de verkeersdienst dinsdag. De ANWB Alarmcentrale heeft in vergelijking met vorig jaar 5 procent meer autopechmeldingen uit het buitenland ontvangen en 10 procent meer verzoeken voor personenhulp, zoals bij ziekte of familieomstandigheden. Wat volgens de ANWB vooral opvalt is de toename van campers met pech: de Alarmcentrale kreeg 46 procent meer hulpvragen van campereigenaren dan vorig jaar.