Normal_rijkswaterstaat

In 2020 startte de Taskforce Infra, een initiatief van Rijkswaterstaat en een brede coalitie. De Taskforce begon in coronatijd om gezamenlijk het werk aan de wegen, waterwegen en kust zoveel mogelijk voort te zetten en waar mogelijk te versnellen. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Het werkterrein van de Taskforce Infra is in de zomer van 2020 verbreed van de markttransitie naar een vitale infrasector, die begin 2020 al in gang was gezet. De Tasforce zegt trots te zijn op de geboekte resultaten en zet de samenwerking ook in 2022 voort.

Aanjager voor verandering en samenwerking

Om de Taskforce Infra werkt Rijkswaterstaat samen met vertegenwoordigers van Bouwend Nederland, Cumela, MKB Infra, NL Digital, NL Ingenieurs, Techniek Nederland en de Vereniging van Waterbouwers. Door de samenwerking is de aanbesteding van de tweede fase van de A1 Apeldoorn-Azelo en de innovatiestrook bij InnovaA58 versneld opgepakt. Ook zijn ondanks de gevolgen van corona diverse projecten en werkzaamheden versneld uitgevoerd, zoals de vervanging en renovatie van de Kooybrug en draaibrug bij Montfoort. Verder zijn er verbetervoorstellen voor het gunnen op beste prijs-kwaliteitsverhouding geformuleerd. Daarom besloten de leden de samenwerking in de Taskforce Infra ook in 2022 onverminderd voort te zetten.

Door: Nationale Transportgids
Afbeelding: Rijkswaterstaat