Nederlandse politieauto crasht in Duitsland door gladheid

Een patrouillewagen van de Nederlandse politie is zaterdag tijdens een achtervolging in het Duitse grensgebied bij Venlo gecrasht als gevolg van gladheid. Dat gebeurde rond 6.00 uur bij Geldern-Walbeck, maakte de Duitse politie bekend. Niemand raakte gewond. De achtervolgde bestuurder wist na de aanrijding te ontkomen.

Het ongeluk gebeurde toen twee Nederlandse patrouillewagens vanuit Arcen (Limburg) een auto met een vermoedelijk kort daarvoor gestolen aanhanger achtervolgden. De dief probeerde te ontkomen door met de aanhanger de grens over te vluchten. Maar door de gladheid slipte de aanhanger en kwam daardoor dwars op de rijbaan terecht. De eerste achtervolgende patrouillewagen kon een aanrijding nog voorkomen, maar de andere kon door de gladheid geen kant meer op en botste er tegenaan.

Aanhanger

De aanhangwagen kwam door de aanrijding klem te zitten tussen de patrouillewagen en een stoplicht bij een kruising en daardoor schoot de aanhanger los. De verdachte kon zodoende met zijn auto de vlucht ongehinderd vervolgen en is sindsdien spoorloos, aldus de Duitse politie.

Door: ANP