Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Familie doodgereden agent zag fatale aanrijding en ziet 'moord'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Familie doodgereden agent zag fatale aanrijding op beeld en ziet 'moord'
De familie van de doodgereden motoragent Arno de Korte (47) is er volgens hun letselschadeadvocaat van overtuigd dat trucker Willem M. (46) de politieman heeft vermoord. Na het zien van beelden van de fatale aanrijding, geregistreerd door verkeerscamera's in de Rotterdamse Waalhaven, menen de moeder en dochter van De Korte en hun advocaat dat geen sprake is van een ongeval.

De advocaat zei dat donderdag na een voorbereidende zitting in de rechtbank van Rotterdam. Daar werd het voorarrest van de vrachtwagenchauffeur uit Melissant verlengd. Onlangs is hij wekenlang door deskundigen onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechtszaak werd bijgewoond door een groep collega’s van de overleden agent, zijn broer, schoonzus, moeder en dochter.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte daarbij bekend dat het onderzoek naar de aanrijding op 7 juli is afgerond. Voorlopig verdenkt de officier van justitie M. van doodslag. Op 24 januari beslist het OM of er in zijn ogen mogelijk ook sprake is van voorbedachten rade en daarmee van moord.

Noodlottig ongeval

Voor de familie van De Korte lijdt dat geen twijfel, zo stelde hun advocaat Frank Hamers. Volgens hem toonden de beelden dat de vrachtwagen de motoragent aanvankelijk op enkele meters volgde, nadat M. het teken kreeg om achter De Korte aan te rijden. Mogelijk had M. daarvoor een verkeersovertreding begaan. "Arno reed voor hem en M. kon hem duidelijk zien. Vlak voor de stopstreep van een stoplicht heeft de verdachte gas gegeven en is over Arno heengereden.’’

De advocaat van M. bestreed bij een eerdere zitting dat sprake was van opzet en sprak van een noodlottig ongeval. Mede door het verleden van de verdachte gelooft de familie dat niet, stelde hun advocaat.

Werkstraf

M. werd eerder veroordeeld tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf, omdat hij in 2015 een andere motoragent aanreed met zijn truck. Die verloor een arm. In 2020 reed M. een 79-jarige vrouw dood, maar die zaak werd door het OM geseponeerd. Volgens het OM zou M. tegen een getuige hebben gezegd ‘dat hij bij een volgende controle een agent dood zou rijden’.

Het proces tegen M. wordt op 5 april hervat. Dan besluit de rechtbank onder meer of de truck van M. wordt teruggeven aan diens broer. De inhoudelijke rechtszaak vindt volgens de rechters pas in september of oktober plaats.

Door: ANP

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

04 december '23 ( 6:00)

Minder grote omzetstijging auto- en motorbranche

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

01 december '23 (15:00)

Achmea wil uitstoot verzekerde auto's omlaag krijgen

Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

01 december '23 (12:45)

Lichte stijging autoverkopen in november: automarkt 'normaliseert'

Autofabrikanten verkochten in november nog maar iets meer auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging wijst dat op een normalisering van de markt voor personenauto's, na maanden van sterke stijgingen.

01 december '23 ( 8:27)

Van Eijsingabrug in Oegstgeest anderhalve dag afgesloten

De Van Eijsingabrug in Oegstgeest is van donderdag 7 december (07.00 uur) tot en met vrijdag 8 december (19.00 uur) vanwege werkzaamheden afgesloten. Autoverkeer, bussen, voetgangers en fietsers kunnen dan niet over de brug. Daarover bericht de gemeente Oegstgeest.