Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Opnieuw drukte op snelwegen en in treinen naar België

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Veel Nederlanders gaan vanwege de lockdown in eigen land een dagje uit in België. Zowel in de trein als op de snelweg is het druk. De politie in Antwerpen zegt dat het dinsdagmiddag "abnormaal druk" is in de binnenstad.

Het was maandag ook al opvallend druk op wegen van Nederland naar België, voornamelijk richting Antwerpen. De toestroom van Nederlanders leidde toen tot geërgerde reacties in België. Toch reden ook op dinsdag weer veel Nederlanders richting het zuiden, waar winkels en horecazaken nog wel open zijn.

De ANWB meldde dinsdagochtend dat het "opnieuw druk" was op snelwegen richting België. Op verschillende wegen stonden files. Sinds het middaguur is de drukte minder en zijn de meeste files opgelost, meldt ANWB. Die afgenomen drukte komt volgens de bond doordat de automobilisten dagjesmensen zijn die "op tijd" vertrokken. "Je gaat niet 's middags nog een dagje naar Antwerpen", aldus de ANWB. Automobilisten die aankomen in Antwerpen krijgen het verzoek van lokale autoriteiten om te parkeren aan de rand van de stad. Daar kunnen reizigers overstappen op openbaar vervoer.

Treinverkeer

Ook in de treinen is een grote toestroom Nederlanders te zien richting België. In Nederland zet de NS medewerkers in op perrons om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Eerder op de dag kwam het "enkele keren" voor dat passagiers achter moesten blijven omdat een trein te vol zat. Inmiddels is het wat rustiger. De NS verwacht dat het later op de dag weer druk kan worden wanneer reizigers naar huis gaan. Volgens de reisplanner van NS International is het in meerdere treinen tussen Nederland en België momenteel "onmogelijk om voldoende afstand te houden".

Op Belgische perrons worden reizigers tegengehouden als ze in een trein willen stappen die te vol is. De Belgische Spoorwegmaatschappij NMBS heeft de eigen veiligheidsdienst Securail ingezet en hulp gevraagd van de federale spoorwegpolitie.

Door ANP

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.