Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

RDW: Nog maar 5 dagen om te registreren

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
RDW: Nog maar 5 dagen om te registreren
Online registreren van een trekker, rijdend werktuig (motorrijtuig met beperkte snelheid oftewel MMBS) of getrokken materieel kan nog tot en met 31 december. Daarna moet het voertuig voor een keuring naar één van de RDW-keuringslocaties. RDW roept eigenaren op om met een gerust hart het nieuwe jaar in te gaan en daarom het voertuig vandaag nog te registreren. Dit meldt de RDW.

“Kijk in je schuur of je nog een voertuig hebt zonder kenteken, met wielen en motor dat harder dan 6 km/u rijdt. Dan is de kans namelijk groot dat je het moet registreren. Ook als het voertuig niet op de weg komt, is nu registreren handig voor als je het voertuig nog eens wilt verkopen,” benadrukt conversiemanager Rob van Dokkumburg. “Als je twijfelt of je je voertuig moet registreren, gebruik dan de keuzehulp op onze website .” Door het beantwoorden van de vragen in de keuzehulp wordt duidelijk of een voertuig onder de registratieplicht valt.

Handige keuzehulp

Deze keuzehulp is vooral handig voor de categorie rijdende werktuigen. Onder die categorie vallen namelijk zoveel verschillende voertuigen dat het onmogelijk is om ze allemaal op te noemen. Van Dokkumburg: “Je hebt het dan bijvoorbeeld over voertuigen die worden gebruikt in de bouw, infra, logistiek, groenvoorziening, recreatie, land- en tuinbouw. Graafmachines, minishovels, heftrucks, zitmaaiers breder dan 130 cm, golfkarretjes met laadbak, rijdende winkelwagens en wegtreintjes zijn maar een paar voorbeelden van voertuigen uit deze categorie.”

Gegevens verzamelen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor registreren. Je hebt daarbij een aantal gegevens nodig zoals handelsbenaming, merk, type, chassisnummer (ook wel VIN genoemd) en bouwjaar. Alle benodigde gegevens zijn te vinden op de site van de RDW, ook is daar een hulpformulier te vinden. Van Dokkumburg: “Zorg dat je van tevoren alle gevraagde gegevens verzamelt, dan is registreren zo geregeld. En als je de aanvraag volledig en juist hebt ingevuld, heb je het kentekenbewijs ook binnen een paar dagen in de bus.”

Kosten en tijd besparen

Door dit jaar te registreren, bespaart de eigenaar kosten en tijd. “Registreer nog voor 31 december je voertuig, stel het niet uit. De online registratie kost nu maar 18 euro, maar als je pas in 2022 gaat registreren dan kan dat niet meer online en moet je bovendien met je voertuig naar één van onze keuringslocaties voor een keuring. Dat kost minimaal 140 euro. Dat is toch zonde van je tijd en geld?”

Door: Nationale Transportgids

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.

10 april '24 (11:30)

Vergunning noordelijk busbedrijf na ruim 50 overtredingen tijdelijk geschorst

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de vergunning van een busbedrijf in het noorden van het land tijdelijk geschorst. Daardoor mag de onderneming, waarvan de naam niet is bekendgemaakt, de komende zes maanden geen personen vervoeren. De ILT kwam tot het besluit na onderzoek, dat volgde op het constateren van ruim vijftig overtredingen door het bedrijf in één dag tijd.