Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meerdere verkeersongevallen door gladheid

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meerdere verkeersongevallen door gladheid
De gladheid in Nederland heeft geleid tot meerdere verkeersongevallen, melden de ANWB en de politiekorpsen Flevoland en Gooi- en Vechtstreek.

De ANWB meldt dat er tot dusver ongeveer twintig meldingen van ongelukken door de gladheid zijn binnengekomen en dat die vooral komen uit het midden van het land, met name uit Flevoland. "Er waren onder meer problemen op de A1, A6 en A27", aldus een woordvoerder.

Volgens de politie Flevoland zijn er meerdere voertuigen van de weg geraakt, waarbij enkele mensen lichtgewond zijn geraakt. "Blijf voorzichtig en extra alert", aldus de politie. Rijkswaterstaat laat weten dat de snelheid wegens de weersomstandigheden is teruggebracht tot 50 kilometer per uur bij Almere (A6), knooppunt Muiderberg (A1/A6), knooppunt Eemnes (A1/A27) en bij knooppunt Hoevelaken richting noorden (A50).

Rijstroken dicht

De Stentor meldt dat in Zeewolde een auto van de weg is gegleden en in een greppel terecht is gekomen. De bestuurder zou door de gladheid de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt, waarna het voertuig op de kop in de greppel belandde. De bestuurder zou gewond zijn geraakt en voor behandeling zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Omroep Flevoland meldt dat er op de A6 bij Almere twee ongelukken waren. Bij het ene incident botsten twee auto's op elkaar en bij de andere vier. Als gevolg ervan zijn twee rijstroken dicht en is de vertraging 22 minuten, aldus de ANWB.

Code oranje

In de regio Gooi- en Vechtstreek vonden "in relatief korte tijd diverse verkeersongevallen plaats waarbij de gladheid een rol speelde", aldus de politie daar. "Gelukkig hoofdzakelijk blikschade", voegde de politie toe in een bericht op Twitter.

In Nederland is donderdagochtend code oranje van kracht in het noorden en midden van het land. Op meerdere plekken kan regen vallen op een bevroren ondergrond, waardoor zich een ijslaagje op wegen kan vormen.

Door: ANP

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.

16 april '24 (15:15)

Kabinet wil strengere regels voor onder andere scootmobielen

De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

16 april '24 (13:45)

Acht jaar gevangenisstraf voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

16 april '24 (12:16)

Ongeluk met vrachtwagen bij Den Oever: Afsluitdijk in beide richtingen dicht

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.