Boskalis investeert in laadpalen bij hoofdkantoor in Papendrecht

Boskalis heeft onlangs een grootschalige laadfaciliteit in gebruik genomen bij zijn hoofdkantoor in Papendrecht. Hiermee investeert Boskalis aanzienlijk in de laadcapaciteit voor elektrische voertuigen (EV’s). De nieuwe faciliteit met 252 oplaadpunten is een van de grootste in zijn soort in de Benelux-regio. Dit meldt Boskalis.

De nieuwe grootschalige laadpaal-infrastructuur past in het bredere streven van Boskalis om de CO2-voetafdruk van het woon-werkverkeer (Scope 1 en 2 auto-emissies) in Nederland te reduceren en de faciliteit kan ook door bezoekers worden gebruikt. Boskalis streeft ernaar dat een kwart (25 procent) van zijn zakelijke wagenpark eind 2022 hybride of volledig elektrisch is. Het leasebeleid van het bedrijf is erop gericht elektrisch rijden te stimuleren en naar verwachting zal het aandeel elektrische voertuigen verder toenemen naarmate meer autofabrikanten EV-modellen aan hun gamma toevoegen.

Extra zonnepanelen

De nieuwe laadpalen maken deel uit van een reeks maatregelen die Boskalis neemt om de uitstoot te verminderen en het gebruik van duurzame energiebronnen op de kantoren te bevorderen. In 2020 heeft Boskalis meer dan 5.350 zonnepanelen geïnstalleerd op zijn distributiecentrum in Vlaardingen, waarmee 1,6 miljoen kW uur groene stroom per jaar wordt opgewekt - 15 procent van het totale energieverbruik van Boskalis in Nederland. Boskalis heeft onlangs extra zonnepanelen geïnstalleerd op zijn nieuwste kantoorgebouw in Papendrecht en onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor verdere opschaling.

Door: Nationale Transportgids